FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Články / 24dní s Whole30

24dní s Whole30

25/01/2015 by Martina Leave a Comment

Už len necelý týždeň a budem mať po tom. Niežeby som sa až tak tešila na tie dočasne zakázané suroviny, ale taký čokoládový smoothie láka moju myseľ už veľmi dlho :).

whole30

S nutričným resetom Whole30 som po týchto 24 dňoch viac-menej spokojná :). Samozrejme že to mám ľahšie ako Kika, keďže mám skúškové a mám čas si uvariť každé jedno jedlo tak, aby mi naozaj chutilo. Popri tom si ešte robím radosť kávičkami s mandľovým mliekom.

Posledné dni ma však pobolieva hlava. Mám pocit, že za to pravdepodobne môže kalorický deficit, keďže cvičievam aj 5-krát do týždňa a nie všetky pred- a potréningové jedlá vždy dodržiavam.

Tiež mám pocit, že túto stravu by som dlhodobo nevedela úplne udržať, lebo ako už som spomínala jesť stále mäso alebo vajíčka ako zdroj bielkovín ma úplne nebaví. Určite si však z tohto mesiaca niečo odnesiem do budúcna.

Sú ingrediencie a suroviny, ktoré som pred Whole30 používala, ale intenzívne zvažujem, či ich nevyradím natrvalo. Vidím totiž, ako sa mi zlepšila pleť, že sa mi tuk odbúrava z partií, kde to ide najťažšie, mám energiu počas celého dňa, cítim sa spokojne a plná života.

 

latte

Som presvedčená o tom, že šunky, syry, vajíčka a pod., budem jedávať iba také, pri ktorých poznám ich pôvod, či zloženie. Chcem, aby vajíčka boli aspoň podstielkové, šunka naozaj čerstvá a taká, na ktorej vidím, že je z mäsa. Šunky najradšej kupujem u Starého otca, alebo v meste v Starej tržnici, kde je obchod s názvom U Pavlíka. Nájdete tam len poctivé slovenské šunky, bez éčok, konzervantov a podobných látok, ktoré tam nemajú čo robiť.

Zaradenie mliečnych výrobkov je u mňa tiež otázne, ale jogurty, zákvasy a niektoré druhy syrov určite chcem začať opäť papať. Avšak zo zdroja, ktorý poznám, bez žiadnych pridaných látok, skrátka od kravičiek z poctivého chovu. Kvalitné slovenské syry a jogurty je možné dostať už na každom kroku, či už v Bratislave alebo regiónoch Slovenska, kde sa tieto produkty tradične vyrábajú.

Aj keď mi mliečne výrobky chýbajú najmä ráno, vajíčka sú výbornou zdravou alternatívou. Okrem toho, že dobre zasýtia na celé doobedie, existujú štúdie, ktoré tvrdia, že jedenie vajíčok na raňajky vedie k strate telesného tuku :). Ja si zvyknem do vajíčok zamiešaťť trochu kokosovej múky, aby som jedlu pridala potrebnú vlákninu. Takto mi vznikne kokosová omeleta, ktorá chutí veľmi dobre aj nasladko s orieškovými maslami, alebo do cestíčka pridám špenát a vznikne slaný špenátový lievanec.

Čo sa týka tréningu, tak už dva týždne cvičím tzv. Bear routine. Tento tréning spočíva v tom, že sa cvičí 3-4 krát do týždňa, 2 hlavné cviky a 2-3 doplnkové. Hlavné cviky sú komplexnejšie a cvičíte 2+10-15 sérií. Viac o tomto spôsobe cvičenia si môžete prečítať tu.

ja

Moje hlavné cviky:

  • klasické drepy
  • bench press
  • tlaky na ramená
  • mŕtvy ťah
  • predné drepy
  • zhyby

Moje vedľajšie cviky:

  • biceps s jednorúčkami
  • peckdeck
  • tlak jednorúčky za hlavou na triceps
  • predpažovanie a točenie s kotúčom – ramená
  • hyperextenzie
  • mŕtvy ťah s vystretými nohami s kotúčmi
  • hyperextenzie na bočné brucho
  • zdvíhanie nôh so zdvíhaním zadku

Moje týždenné pohybové aktivity doplnil aj klasický split s Kikou :).

mrkvovo-zazvorova polievka

Medzi moje najobľúbenejšie jedlá tento týždeň určite patrí táto mrkvovo-zázvorová krémová polievka. Dokonca som ju varila dvakrát po sebe :). Recept na ňu nájdete tu.

Ďalšou ukážkou perfektného Whole30 jedla je pečená panenka, chrumkavá slaninka, baklažánové čipsy, avokádový dip a kúsky čerstvého ananásu a kokosu.

Na baklažánové čipsy si jednucho nakrájame baklažán na tenké rezy, osolíme, okoreníme a pečieme na papieri na pečenie 20minút na 190°C.

whole30

Na záver dnešného blogu by som sa rada podelila o tohtotýždňový úspech FoodLover.sk. V Connect-Coworking sa konala Noc zdravého stravovania a práve my sme dostali možnosť urobiť ochutnávku a catering. Okrem vegánskeho posúchu, cviklových cupcakes, raw rezov a banánových kociek sme takisto ponúkali proteínové tyčinky našej guest bloggerky Dominiky.

catering

Vo štvrtok Vás opäť čaká od nej recept :).

 } else {

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Články, Zdravá výzva

« Mrkvovo-zázvorový krém
Hráškovo-špenátový krém »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

5 najlepších nápojov z kávy, ktoré v slovenskej kaviarni neochutnáš

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316