FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Polievky / Hráškovo-špenátový krém

Hráškovo-špenátový krém

28/01/2015 by Martina 1 Comment

Dnes Vám predstavíme recept na ďalšiu perfektnú krémovú polievku. Tentokrát hráškovo-špenátovú.

Už ako malá som dávala pred obyčajnými polievkami prednosť hustým krémovým prívarkom. Tie však boli väčšinou plné smotany a zahustené škrobom. A to je presne niečo, čo nechceme!

Za posledné roky som si obľúbila zeleninové krémy, ktoré sú pripravované len zo zdravých surovín a bez zahustenia. Sú veľmi výrazné v chuti, voňavé a v podstate iba zo zeleniny.

Práve hrášková je víťaz, najmä čo sa týka farby. Okrem toho je lahodne sladká a jemná. Špenát jej dodáva niečo navyše, teda mimo všetkých tých úžasných vitamínov a živín :).

Ingrediencie:

  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 450g mrazeného hrášku
  • 300g mrazeného špenátu
  • 750ml domáceho vývaru / vody
  • soľ podľa chuti
  • 1 lyžica olivového / kokosového oleja

+ kokosové mlieko a konopné semiačka na ozdobenie (nemusí byť)

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame a dusíme na oleji 5 minút.
  2. Hrášok pridáme k cibuľke a cesnaku.
  3. Premiešame a osolíme. Podlejeme vývarom a varíme 10 minút.
  4. Potom pridáme špenát a varíme ďalších 5 minút.
  5. Polievku odstavíme a vymixujeme tyčovým mixérom alebo v blenderi.
  6. Podľa chuti pridáme ešte soľ.
  7. Podávame čistú, prípadne s mäskom alebo rybou.

} else {