FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Cestujeme za chuťami sveta / Hriešne zdravé panbrownies

Hriešne zdravé panbrownies

09/08/2015 by Martina Leave a Comment

Len si to predstavte.. Dopriať si na raňajky čokoládové brownies, a to s pocitom, že to je dobrý nápad :)..

To znie ako oxymoron, však? :)

Práve takto vznikol tento recept. Čokoládu na raňajky totiž jedávam pravidelne, avšak som chcela zájsť ešte trošku ďalej :).

IMG_0603

 

To už asi viete, že zastávame stravu bohatú na zdravé tuky a “ochudobnenú” o sacharidy. Práve tak sú vytvorené tieto brownie lievance. Vajíčka, kvalitná čokoláda, tradičné maslo, trošku kakaa a kokosovej múky. Raňajky plné bielkovín, zdravých tukov a vlákniny. A sú plné čokolády! A keď si uvedomíte, čo obsahujú, dobrý pocit naozaj nadobudnete :). Ja osobne si nič lepšie predstaviť neviem.

Existuje mnoho štúdií o tom, aký má čokoláda pozitívny vplyv na naše zdravie, a o množstvo, ktoré je “optimálne” konzumovať. Tento receptík jej obsahuje celkom požehnane, ale ak sa ňou následne nebudete celý deň prežierať, isto je toto množstvo v poriadku :). Veď sú to predsa brownies, kopec čokolády tam byť musí :)!

Brownies sú americkým výmyslom. Po pravde sa tomu vôbec nečudujem, a asi sa budem opakovať, ale Američania sú jednoducho neskutočne kreatívni a zároveň bez akýchkoľvek zábran, čo sa gastronómie týka. Inšpiráciou, lepšie povedané základom pre ne je francúzsky fondant. Pôvodné brownies vznikli v Chicagu a boli posypané vlašskými orechmi a marhuľovou polevou. Ja ich osobne najviac milujem čisto čokoládové.. Čerstvé, stále jemne teplé, šťavnaté.. Jednoducho hriešne dobré. A táto raňajková verzia o žiadny z týchto prívlastkov ukrátená nie je :).

 

Ingrediencie: (podľa mňa na 1 porciu – tie 4 na fotke)

  • 30g tmavej čokolády (čo najlepšej, s aspoň 70% obsahom kakaa)
  • 15g tradičného masla (dá sa použiť aj kokosový olej)
  • 2 vajíčka – najlepšie z voľného výbehu ;)
  • 1 lyžička kakaa
  • 1-2 lyžičky kokosovej múky (záleží od veľkosti vajec – cesto musí pripomínať cesto na ozajstné brownies – teda sa nebude roztekať, keď ho dáte na panvicu)
  • štipka soli
  • na dosladenie – podľa percenta čokolády môžeme panbrownies dosladiť troškou medu alebo kokosovým cukrom – ja som používala 76% a pridala som 1 malú lyžičku

+ 1lyžička kokosového oleja na opekanie

Postup:

  1. Čokoládu s maslom roztopíme nad vodným kúpeľom. Ešte do teplej zmesy ručne prišľaháme vajíčka.
  2. Pridáme kakao, kokosovú múku a premiešame.
  3. Malo by vzniknúť cesto hustotou naozaj podobné ako cesto na brownies.
  4. Opekáme na kokosovom oleji z jednej strany cca 2minúty, z druhej 1 – ja som na vytvarovanie použila kovový kruh, aby boli tieto “lievance” hrubšie – chceme predsa aby zostali vo vnútri “nedopečené” :). Optimálna hrúbka je 1-1.5cm.
  5. Podávame len také čisté alebo so sezónnym ovocím – teraz sú najlepšie ríbezle alebo iné bobule :).
  6. Dobrú chuť.

IMG_0604

IMG_0610

Print
Hriešne zdravé panbrownies

Hriešne zdravé panbrownies

Ingredients

  • 30g tmavej čokolády (čo najlepšej, s aspoň 70% obsahom kakaa)
  • 15g tradičného masla (dá sa použiť aj kokosový olej)
  • 2 vajíčka - najlepšie z voľného výbehu ;)
  • 1 lyžička kakaa
  • 1-2 lyžičky kokosovej múky (záleží od veľkosti vajec - cesto musí pripomínať cesto na ozajstné brownies - teda sa nebude roztekať, keď ho dáte na panvicu)
  • štipka soli
  • na dosladenie - podľa percenta čokolády môžeme panbrownies dosladiť troškou medu alebo kokosovým cukrom - ja som používala 76% a pridala som 1 malú lyžičku

Instructions

  1. Čokoládu s maslom roztopíme nad vodným kúpeľom. Ešte do teplej zmesy ručne prišľaháme vajíčka.
  2. Pridáme kakao, kokosovú múku a premiešame.
  3. Malo by vzniknúť cesto hustotou naozaj podobné ako cesto na brownies.
  4. Opekáme na kokosovom oleji z jednej strany cca 2minúty, z druhej 1 - ja som na vytvarovanie použila kovový kruh, aby boli tieto "lievance" hrubšie - chceme predsa aby zostali vo vnútri "nedopečené" :). Optimálna hrúbka je 1-1.5cm.
  5. Podávame len také čisté alebo so sezónnym ovocím - teraz sú najlepšie ríbezle alebo iné bobule :).
  6. Dobrú chuť.
5.0

 

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Cestujeme za chuťami sveta, Raňajky, Recepty, Sladké potešenia Tagged With: GF, LF, Paleo

« Domáca BBQ a hranolky zo sladkých zemiakov
Španielske gazpacho »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Raw zeleninový špíz s paradajkovo-bazalkovým pestom alebo Zamiluj si #cukinu vol.3

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316