FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Jesenné tekvicové ragú a chrumkavé kuracie kúsky

Jesenné tekvicové ragú a chrumkavé kuracie kúsky

22/09/2015 by Martina Leave a Comment

Prvým jesenným tekvicovým receptíkom je toto voňavé ragú s čili a škoricou :). Perfektné ako príloha k akémukoľvek mäsku. Ja som siahla po kuracích kúskoch obalených v orechoch a pšenových vločkách. Jednoducho ideálna jesenná kombinácia v podobe obedíku či večere. A dokonca pripravená do polhodinky.
Recepty s tekvicou budú postupne určite pribúdať, lebo práve ona pre nás predstavuje kráľovnu jesene :). Takže sa určite máte na čo tešiť!

IMG_0320

Ingrediencie: (pre 1 osobu)

  • 200g tekvice (maslová, na pečenie)
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • kúsok čili papričky
  • 50ml vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • vetvička petržlenovej vňate
  • štipka škorice
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 200g kuracích pŕs + 1 vajíčko + 1 lyžica mletých mandlí + 2 lyžice pšenových / pohánkových vločiek (alebo použijeme mleté zlaté ľanové semiačka)+ štipka soli a korenia

Postup:

  1. Kuracie prsia si nakrájame na medajlónky, osolíme, okoreníme, obalíme vo vajíčku a následne v zmesi vločiek a orechov.
  2. Pečieme 20 minút pri 200°C.
  3. Medzitým si nakrájame cibuľu na lupienky, cesnak a čili na jemno a tekvicu na kocky. Spolu opekáme na oleji asi 3 minútky, osolíme a okoreníme.
  4. Podlejeme vodou a dusíme na slabom plameni asi 5 minút do zmäknutia tekvice.
  5. Plameň zosilníme, pridáme štipku škorice a poriadne premiešame.
  6. Pridáme nakrájanú vňať, premiešame a odstavíme z plameňa.
  7. Naservírujeme spolu s kúskami na tanier a podávame.
  8. Dobrú chuť.

IMG_0324

Print
Jesenné tekvicové ragú a chrumkavé kuracie kúsky

Jesenné tekvicové ragú a chrumkavé kuracie kúsky

Ingredients

  • 200g tekvice (maslová, na pečenie)
  • 1 stredne veľká červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • kúsok čili papričky
  • 50ml vody
  • 1 lyžica olivového oleja
  • vetvička petržlenovej vňate
  • štipka škorice
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 200g kuracích pŕs + 1 vajíčko + 1 lyžica mletých mandlí + 2 lyžice pšenových / pohánkových vločiek (alebo použijeme mleté zlaté ľanové semiačka)+ štipka soli a korenia

Instructions

  1. Kuracie prsia si nakrájame na medajlónky, osolíme, okoreníme, obalíme vo vajíčku a následne v zmesi vločiek a orechov.
  2. Pečieme 20 minút pri 200°C.
  3. Medzitým si nakrájame cibuľu na lupienky, cesnak a čili na jemno a tekvicu na kocky. Spolu opekáme na oleji asi 3 minútky, osolíme a okoreníme.
  4. Podlejeme vodou a dusíme na slabom plameni asi 5 minút do zmäknutia tekvice.
  5. Plameň zosilníme, pridáme štipku škorice a poriadne premiešame.
  6. Pridáme nakrájanú vňať, premiešame a odstavíme z plameňa.
  7. Naservírujeme spolu s kúskami na tanier a podávame.
  8. Dobrú chuť.
5.0

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Recepty, Whole30 recepty

« Prapôvodný hotdog
Tekvicový krém s klobáskou »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Steačíky s figami a slaninkou

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316