FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Kuracie kúsky, kokosovo-arašidová omáčka a cukinové rezance

Kuracie kúsky, kokosovo-arašidová omáčka a cukinové rezance

26/03/2016 by Martina Leave a Comment

Konečne som si našla čas na napísanie receptu na hlavné jedlo! Ešteže sú tu tie sviatky :).

Inšpiroval ma k nemu kurz thajskej kuchyne, ktorý som nedávno viedla :). V Chefparade som totiž okrem našich zdravých kurzov začala viesť aj iné… Jedno z jedál, ktoré na tomto kurze varíme mi tak zachutilo, že som sa rozhodla ho trošku pomeniť a vytvoriť jednoduchšiu a zároveň zdravšiu verziu…

Kuracie mäsko sa marinuje v kvalitnej sójovej omáčke s medom, zázvorom a cesnakom, k tomu sa podáva neuveriteľná arašidovo-kokosová omáčka a ako prílohu som zvolila cukinové rezance :). Práve tá arašidovo-kokosová omáčka robí toto jedlo niečím naozaj výnimočným! Nikdy predtým mi nenapadlo, že to môže byť taká úžasná lahôdka :).

Verím, že po sviatkoch plných tradičných dobrôt uvítate aj takýto exotickejší recept. Prajem teda príjemné prežitie sviatkov ;).

IMG_1776

 

Ingrediencie: (na 4 porcie)

mäsko:

  • 500g kuracích pŕs nakrájaných na malé medailónky
  • 100ml sójovej omáčky (ja zvyknem používať značku Kikoman, alebo Yamasa)
  • 2 lyžice medu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • kokosový olej na opekanie

omáčka:

  • 100g kvalitného arašidového masla
  • 250ml kokosového mlieka (aspoň 60% obsah kokosu)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1-2 lyžice medu (podľa chuti)
  • 1 strúčik cesnaku
  • čili a soľ na dochutenie

na podávanie:

  • našpirálované cukiny/zmes grilovanej zeleniny/ryža/ryžové rezance/quinoa

Postup:

  1. Sójovú omáčku, med, nastrúhaný cesnak a zázvor dáme do misky a premiešame. Pridáme kuracie kúsky a necháme marinovať aspoň 1 hodinu.
  2. Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie v malom hrnčeku a privedieme za stáleho miešania k varu. Odstavíme.
  3. Na rozohriatej panvici rozpálime kokosový olej a pridáme mäsko. Opekáme ho z každej strany asi 2 minútky.
  4. Mäsko podávame s ryžou, zeleninou alebo ako ja, s cukinovými rezancami. Mäsko polejeme omáčkou a môžeme papať :).
  5. Dobrú chuť.

IMG_1786

Print
Kuracie kúsky, kokosovo-arašidová omáčka a cukinové rezance

Kuracie kúsky, kokosovo-arašidová omáčka a cukinové rezance

Ingredients

    mäsko:
  • 500g kuracích pŕs nakrájaných na malé medailónky
  • 100ml sójovej omáčky (ja zvyknem používať od značky Kikoman alebo Yamasa)
  • 2 lyžice medu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • kúsok čerstvého zázvoru
  • kokosový olej na opekanie
    omáčka:
  • 100g kvalitného arašidového masla
  • 250ml kokosového mlieka (aspoň 60% obsah kokosu)
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1-2 lyžice medu (podľa chuti)
  • 1 strúčik cesnaku
  • čili a soľ na dochutenie

Instructions

  1. Sójovú omáčku, med, nastrúhaný cesnak a zázvor dáme do misky a premiešame. Pridáme kuracie kúsky a necháme marinovať aspoň 1 hodinu.
  2. Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie v malom hrnčeku a privedieme za stáleho miešania k varu. Odstavíme.
  3. Na rozohriatej panvici rozpálime kokosový olej a pridáme mäsko. Opekáme ho z každej strany asi 2 minútky.
  4. Mäsko podávame s ryžou, zeleninou alebo ako ja, s cukinovými rezancami. Mäsko polejeme omáčkou a môžeme papať :).
  5. Dobrú chuť.
5.0