FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Moja sacherka

Moja sacherka

19/07/2017 by Martina Leave a Comment

Už je to naozaj dlhý čas, odkedy som naposledy pridala recept. Ale o to je myslím, špeciálnejší. Kedysi bol tento blog prepĺňaný sladkými receptami, avšak odkedy vznilko mandlove, takmer každý nový sladký recept skončí ako torta do kaviarne :). Na jednu stranu ma to mrzí, ale druhú mi robí radosť to, že môžete moje nápady ochutnávať na obľúbenom mieste.

Tento recept je však trochu iný tým, že to vlastne nie až tak môj recept. Sacherova torta bola vymyslená už veľmi dávno a receptov naň je naozaj mnoho. Tento je však iný tým, že sú v ňom neni použité obilniny, ani mliečne výrobky. Tak ako je na tomto blogu zvykom :).

Ingrediencie:

  • 6 vajec
  • 200g kvalitnej horkej čokolády
  • 100-150g kokosového cukru alebo iného nerafinovaného sladidla (med a pod.)
  • 200ml kokosového mlieka alebo smotany (ak Vám nevadia mliečne výrobky, tak kľudne aj živočíšnej) – min. množstvo tuku 18%
  • 50-70g kokosovej múky alebo cca 150g mletých mandlí
  • 10g sódy bikarbóny
  • 1 pohár marhulového džemu (najlepšie domáceho :) )
  • 100g kvalitnej čokolády + 100g kokosového mlieka/smotany a štipka soli

Postup:

  1. Čokoládu si roztopíme nad vodným kúpeľom. Pridáme do nej cukor a keď sa roztopí, prišľaháme kokosové mlieko.
  2. Postupne prišľahávame vajíčka po jednom.
  3. Kokosovú múku premiešame so sódou a pridáme do čokoládovej zmesi.
  4. Poriadne prešľaháme. Chvíľu počkáme, kým múka zahustí cesto.
  5. Cesto vylejeme do vystlanej formy (priemer približne 23cm) a pečieme 30min na 180°C.
  6. Cesto pozdĺž prerežeme nožom napoly a ešte teplý potrieme marhulovým džemom (oba “vrchy” a aj strany). Takto tortu poskladáme a necháme vychladnúť.
  7. Čokoládovú polevu si pripravíme tak, že kokosové mlieko alebo smotanu prevaríme a zalejeme ňou čokoládu. Vymiešame na hladkú polevu a prelejeme ňou tortu.
  8. Dozdobíme podľa fantázie :).

 

 

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Recepty, Sladké potešenia

« Láska na tanieri
Ovocné knedlíky (pohánkové) »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Vianočný chia puding

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316