FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

13/06/2016 by Martina Leave a Comment

O tento receptík som sa s Vami jednoducho musela podeliť.. :) V poslednej epizóde Mastechefa som ho vymyslela z “eurových surovín” a odvtedy som sa tešila na to, ako si ho doma uvarím a zazdieľam ho na blogu.. Tá hruška naozaj krásne toto papanie osvieži :).

Tento recept je naozaj jednoduchý nie len náklady, ale aj na prípravu.. Tak dúfam, že sa týmto receptom inšpirujete a uvaríte ho svojej rodine, priateľom alebo len tak sebe na obed (ako ja :D).

Dobrú chuť.

IMG_2310

Ingrediencie: (pre 2osoby)

olivový hummus:

  • 200g uvareného cíceru (môže byť samozrejme aj z konzervy)
  • 60g olív
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1/2 citrónu
  • štipka soli a korenia

šalátik:

  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1-2 hrušky
  • 100g strukov zelenej fazuľky/mladého hrášku
  • asi 50g uvareného cíceru
  • hrsť pražených arašidov
  • kokosový olej, olivový olej, maslo
  • soľ, korenie

mäsové guličky:

  • 300g mletého bravčového/hovädzieho – ja som si kúpila zmes na hamburger v bio kvalite vo Fresh market
  • štipka soli a čierneho korenia
  • na jemno pomleté/nasekané arašidy

IMG_2314

Postup:

  1. Hummus si jednoducho pripravíme tak, že pomocou ponorného mixéra alebo robota rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú pastu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  2. Mleté mäso dochutíme soľou a korením. Rukami tvarujeme guličky (dala som si povedať a robila som ich tento krát väčšie :) ) hmotnosti asi 30g – 4-5guličiek na porciu.
  3. Guličky položíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 180°C cca 15-20minút.. Odporúčam po 15min jednu rozkrojiť a uvidíte, či Vám takáto “upečenosť” stačí. Guličky obalíme v arašidoch.
  4. Medzičasom si postupne pripravíme všetky komponenty na šalátik. Lusky povaríme v osolenej vode cca 2minútky. Následne ich schladíme studenou vodou. Cibuľku smažíme na slabom plameni za občasného premiešania cca 5minút. Na mesiačiky nakrájanú hrušku opečieme na masle/kokosovom oleji 1minútu z každej strany.
  5. Cícer spolu s luskami krátko zohrejeme na panvici. Všetky komponenty spolu premiešame v miske. Ako posledné pridáme pražené arašidy.
  6. Do stredu taniera dáme olivový hummus, šalátik poukladáme okolo a guličky položíme do stredu.

 

Print
Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

Olivový hummus, teplý hruškový šalátik a mäsové guličky

Ingredients

    olivový hummus:
  • 200g uvareného cíceru (môže byť samozrejme aj z konzervy)
  • 60g olív
  • 2 lyžice olivového oleja
  • šťava z 1/2 citrónu
  • štipka soli a korenia
    šalátik:
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1-2 hrušky
  • 100g strukov zelenej fazuľky/mladého hrášku
  • asi 50g uvareného cíceru
  • hrsť pražených arašidov
  • kokosový olej, olivový olej, maslo
  • soľ, korenie
    mäsové guličky:
  • 300g mletého bravčového/hovädzieho - ja som si kúpila zmes na hamburger v bio kvalite vo Fresh market
  • štipka soli a čierneho korenia
  • na jemno pomleté/nasekané arašidy

Instructions

  1. Hummus si jednoducho pripravíme tak, že pomocou ponorného mixéra alebo robota rozmixujeme všetky ingrediencie na hladkú pastu. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  2. Mleté mäso dochutíme soľou a korením. Rukami tvarujeme guličky (dala som si povedať a robila som ich tento krát väčšie :) ) hmotnosti asi 30g - 4-5guličiek na porciu.
  3. Guličky položíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 180°C cca 15-20minút.. Odporúčam po 15min jednu rozkrojiť a uvidíte, či Vám takáto "upečenosť" stačí. Guličky obalíme v arašidoch.
  4. Medzičasom si postupne pripravíme všetky komponenty na šalátik. Lusky povaríme v osolenej vode cca 2minútky. Následne ich schladíme studenou vodou. Cibuľku smažíme na slabom plameni za občasného premiešania cca 5minút. Na mesiačiky nakrájanú hrušku opečieme na masle/kokosovom oleji 1minútu z každej strany.
  5. Cícer spolu s luskami krátko zohrejeme na panvici. Všetky komponenty spolu premiešame v miske. Ako posledné pridáme pražené arašidy.
  6. Do stredu taniera dáme olivový hummus, šalátik poukladáme okolo a guličky položíme do stredu.
5.0
document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);