FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Parížske rožky (paleo, vegan)

Parížske rožky (paleo, vegan)

06/12/2015 by Martina Leave a Comment

Tento receptík ma napadol už po minuloročných Vianociach, avšak až teraz nastalo to správne obdobie na jeho realizáciu.. :) Parížske rožky, vizuálne totožné s klasickými, avšak z brutálne skvelých ingrediencií! A výsledok? Nuž musím Vám povedať, som s nimi nad mieru spokojná :)!

Základ je z vlašských orechov, datlí a quinoových vločiek.. Parížska šľahačka z čokolády a kokosového mlieka. Áno, tak jednoducho sa dá pripraviť parížska šľahačka :). A na záver poleva z čokolády a virgin kokosového oleja. No nádhera, čo poviete? :)

A tá chuť je úplne fantastická. Presne z takýchto receptov mám najväčšiu radosť.. :) Jednoduchou zámenou ingrediencií získate zdravú verziu obľúbenej klasiky.

IMG_1195

Ingrediencie: (na cca 15rožkov)

  • 100g vlašských orechov
  • 100g čerstvých datlí ( alebo 60g sušených namočených na noc vo vode)
  • 100g mandlí/quinoových alebo iných vločiek (amarant, pšeno, pohánka, ..)
  • asi 2 lyžice vody
  • štipka vanilky (nemusí byť)
  • 100g čokolády + 50g čokolády
  • 100ml kokosového mlieka (my používame aspoň s 60% podielom kokosu – asi 18%tuku)
  • 1 lyžica kokosového oleja

Postup:

  1. Orechy, vločky, datle a vodu spracujeme pomocou kuchynského robota na hustú hmotu. Rukami alebo pomocou cukrárskeho vrecka formujeme rohlíky s hrúbkou asi 0.5cm.
  2. Pečieme/Sušíme 30minút na 140°C. Upečené rohlíky necháme úplne vychladnúť.
  3. Medzitým si zohrejeme kokosové mlieko, ktorým zalejeme nalámanú čokoládu. Premiešame a čokoládový krém necháme 30minút chladiť.
  4. Následne krém vyšľaháme mixérom na čokoládovú šľahačku (použíjeme čo najrýchlejšie otáčky a šľaháme aspoň 3minúty). Naozaj to funguje!
  5. Pomocou cukrárskeho vrecka a vhodnej špičky navrstvíme šľahačku na rohlíky.
  6. Necháme vychladiť aspoň 20minút.
  7. Roztopíme si 50g čokolády s kokosovým olejom – tak aby bola poleva rozpustená, ale nie horúca. Rozhlíky do polevy namočíme, necháme odkvapkať a parížsky rožok je na svete. Vychladíme a podávame :).
  8. Aké jednoduché, však? :)

IMG_1184

Print
Parížske rožky (paleo, vegan)

Parížske rožky (paleo, vegan)

Ingredients

  • 100g vlašských orechov
  • 100g čerstvých datlí ( alebo 60g sušených namočených na noc vo vode)
  • 100g mandlí/quinoových alebo iných vločiek (amarant, pšeno, pohánka, ..)
  • asi 2 lyžice vody
  • štipka vanilky (nemusí byť)
  • 100g čokolády + 50g čokolády
  • 100ml kokosového mlieka (my používame aspoň s 60% podielom kokosu - asi 18%tuku)
  • 1 lyžica kokosového oleja

Instructions

  1. Orechy, vločky, datle a vodu spracujeme pomocou kuchynského robota na hustú hmotu. Rukami alebo pomocou cukrárskeho vrecka formujeme rohlíky s hrúbkou asi 0.5cm.
  2. Pečieme/Sušíme 30minút na 140°C. Upečené rohlíky necháme úplne vychladnúť.
  3. Medzitým si zohrejeme kokosové mlieko, ktorým zalejeme nalámanú čokoládu. Premiešame a čokoládový krém necháme 30minút chladiť.
  4. Následne krém vyšľaháme mixérom na čokoládovú šľahačku (použíjeme čo najrýchlejšie otáčky a šľaháme aspoň 3minúty). Naozaj to funguje!
  5. Pomocou cukrárskeho vrecka a vhodnej špičky navrstvíme šľahačku na rohlíky.
  6. Necháme vychladiť aspoň 20minút.
  7. Roztopíme si 50g čokolády s kokosovým olejom - tak aby bola poleva rozpustená, ale nie horúca. Rozhlíky do polevy namočíme, necháme odkvapkať a parížsky rožok je na svete. Vychladíme a podávame :).
  8. Aké jednoduché, však? :)
5.0
}

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Recepty, Sladké potešenia Tagged With: GF, LF, Paleo, Vegan

« Chai latte éclair
Vianočný “majonézový” šalát »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Bazová panna cotta s rebarborovým džemom

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316