FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

10/03/2016 by Martina Leave a Comment

Dnes nám konečne krásne svieti slniečko a my môžeme mať pocit, že jar už naozaj prichádza. :) Okrem toho, že začali kvitnúť rôzne kvetinky, začal rásť aj medvedí cesnak. Verím, že ste už počuli o tom, že z medvedieho cesnaku sa dá pripraviť úžasné pesto. My Vám dnes ukažeme náš recept a aj pár príkladov, ako sa dá v kuchyni využiť. Výborné je ako marináda na mäsko, v kombinácií s cukinovými špagetami, alebo aj na semiačkovom posúchu s prepeličím vajíčkom.

IMG_1725

A keď sme už pri tom semiačkovom posúchu, možno ste postrehli, že Kikuš bola minulý piatok v Dámskom klube a práve takéto posúchy tam pripravovala :). Video záznam nájdete tu:https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/10051/89249 :).

IMG_1718

Ingrediencie: (cca na 250ml)

  • 100g medvedieho cesnaku
  • 1dcl olivového oleja
  • 50g nastrúhaného parmezánu
  • hrsť pomletých mandlí alebo iných orechov
  • 1/2 lyžičky soli

Postup:

  1. Medvedí cesnak si umyjeme, zbavíme ho hrubších stopiek a nasekáme.
  2. Pomocou kuchynského robota, alebo ponorného mixéra ho rozmixujeme na čo najmenšie kúsky a pridáme olej. Spolu mixujeme na pastu, do ktorej na záver pridáme parmezán, orechy a soľ.
  3. Mixujeme pokiaľ nezíska požadovanú konzistenciu.
  4. Skladujeme v uzavretom pohári v chladničke.
  • ak marinujeme mäsko, tak na cca 1 kuracie prsia použijeme 1 lyžicu pesta a 1 lyžicu olivového oleja
  • pri semiačkovom posúchu jednoducho navrstvíme 1 lyžičku pesta na cca 30g posúch
  • a pri cukinových špagetách postupujeme nejako takto

IMG_1729

Print
Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto z medvedieho cesnaku

Ingredients

  • 100g medvedieho cesnaku
  • 1dcl olivového oleja
  • 50g nastrúhaného parmezánu
  • hrsť pomletých mandlí alebo iných orechov
  • 1/2lyžičky soli

Instructions

  1. Medvedí cesnak si umyjeme, zbavíme ho hrubších stopiek a nasekáme.
  2. Pomocou kuchynského robota, alebo ponorného mixéra ho rozmixujeme na čo najmenšie kúsky a pridáme olej. Spolu mixujeme na pastu, do ktorej na záver pridáme parmezán, orechy a soľ.
  3. Mixujeme pokiaľ nezíska požadovanú konzistenciu.
  4. Skladujeme v uzavretom pohári v chladničke.
5.0

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Homemade, Recepty Tagged With: GF

« Chrumkavý šalát s kačacími prsiami, mandľami a malinami
Krémové čoko vajíčka »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Pošírovaný losos, kešu majonéza a špargľovo-jablkový šalátik

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316