FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Steačíky s figami a slaninkou

Steačíky s figami a slaninkou

11/09/2015 by Martina Leave a Comment

Tiež patríte medzi nadšencov sladko-slaných kombinácií? Čo teda hovoríte na slaninku s čerstvou figou? A k tomu ešte ovčiu pareničku, steačík z panenky a cukinové hranolky? Tomu sa u nás povie skvostné hlavné jedlo :).

Figy sú pravým šperkom tohto obdobia, takže ak máte príležitosť, určite tento recept skúste s nami! Neoľutujete.

IMG_0656

Ingrediencie: (pre približne jedného hladovca :) )

  • 100-150g bravčovej panenky nakrájanej na 1,5-2cm steačíky (asi 4 malé steaky)
  • 100g parenice – my sme mali také mini ovčie pareničky, jedna mala 50g a vyšla na 2 kusy mäska
  • kúsok slaninky
  • 2 figy (pozdĺžne prekrojené na polovicu)
  • 1 cukina nakrájaná na hranolky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja

Postup:

  1. Slaninku opekáme na panvici a keď pustí časť tuku, pridáme panenky. Osolíme a okoreníme. Tie opekáme asi 2 minúty z každej strany.
  2. Po opečení prvej strany položíme na panenku kúsok parenice.
  3. Figy zľahka opečieme asi 1 minútku – v kontakte s panvicou by mala byť ich vnútorná strana – takto trošku skaramelizujú.
  4. Medzitým si cukinové hranolky osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Nemalo by to trvať viac ako 4 minútky. Počas opekania ich samozrejme pravidelne obraciame, aby boli opečené rovnomerne.
  5. Na tanier naservírujeme túto nádheru napríklad podľa fotky. Na mäsko s pareničkou položíme figu a slaninku, poprípade prepichneme špajdľou  :).
  6. Dobrú chuť.

IMG_0657

Print
Steačíky s figami a slaninkou

Steačíky s figami a slaninkou

Ingredients

  • 100-150g bravčovej panenky nakrájanej na 1,5-2cm steačíky (asi 4 malé steaky)
  • 100g parenice – my sme mali také mini ovčie pareničky, jedna mala 50g a vyšla na 2 kusy mäska
  • kúsok slaninky
  • 2 figy (pozdĺžne prekrojené na polovicu)
  • 1 cukina nakrájaná na hranolky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja

Instructions

  1. Slaninku opekáme na panvici a keď pustí časť tuku, pridáme panenky. Osolíme a okoreníme. Tie opekáme asi 2 minúty z každej strany.
  2. Po opečení prvej strany položíme na panenku kúsok parenice.
  3. Figy zľahka opečieme asi 1 minútku – v kontakte s panvicou by mala byť ich vnútorná strana – takto trošku skaramelizujú.
  4. Medzitým si cukinové hranolky osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Nemalo by to trvať viac ako 4 minútky. Počas opekania ich samozrejme pravidelne obraciame, aby boli opečené rovnomerne.
  5. Na tanier naservírujeme túto nádheru napríklad podľa fotky. Na mäsko s pareničkou položíme figu a slaninku, poprípade prepichneme špajdľou :).
  6. Dobrú chuť.
5.0
var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Recepty, Slané pochúťky Tagged With: GF, Paleo

« Pečené figy so syrom
Figový džem »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Karotkovo-zázvorové hranolčeky, lososovo-avokádový mousse a mušle v slaninke

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316