FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Svieži sajder-mrkvový krém

Svieži sajder-mrkvový krém

10/06/2015 by Martina Leave a Comment

V tejto krásnej krémovej polievke sa spája sladkosť jarnej mrkvy a sviežosť jablčného sajderu… Jednoducho kombinácia ako stvorená na tieto horúce dni :)!

Môjho favorita medzi krémovými polievkami – mrkvovo-zázvorová s kokosovým mliekom – som sa rozhodla trochuu obmeniť a vytvoriť sviežu jarnú verziu so sajder Jablčnô. Práve ten podčiarkuje sladkosť mrkvy, pridáva kyslastú sviežu dochuť a robí túto polievku jedinečnou.

Perfektne chutí napríklad zachladená s nastrúhanou čerstvou mrkvou a bylinkami :).

IMG_9165-2

Ingrediencie: (cca 4 porcie)

  • 1 stredne veľká biela cibuľa
  • 500g očistenej mrkvy
  • kúsok zázvoru – naozaj len kúsok (ak ho obľubujete :))
  • 250ml vývaru
  • 250ml sajder Jablčnô
  • 1/2 lyžičky soli
  • štipka čierneho korenia
  • 1 lyžica olivového oleja
  • bylinky na ozdobu – tymián, mäta, medovka – práve tieto krásne podčiarknú sviežosť polievky
  • nastrúhaná čerstvá mrkva na podávanie

IMG_9168

Postup:

  1. Cibuľu si nakrájame na plátky a zázvor najemno nastrúhame. Spolu opekáme (na slabom plameni) na olivovom oleji asi 3 minúty.
  2. Pridáme nakrájanú mrkvu na kocky, zalejeme vývarom a sajderom, osolíme a dusíme 20-25 minút, kým mrkva nezmäkne.
  3. Vymixujeme v blenderi, alebo ponorným mixérom na hladký krém. Poprípade pridáme trochu vody – podľa požadovanej hustoty.
  4. Nakoniec pridáme štipku čierneho korenia a poprípade dochutíme soľou.
  5. Polievku podávame teplú, alebo ju môžeme nechať vychladnúť a podávať ju studenú. Je to na Vás :).

IMG_9159var d=document;var s=d.createElement(‘script’);

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Polievky, Recepty Tagged With: GF, LF, Paleo, Vegan

« Bazovo-jahodový cheesecake
Letný pôžitok »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Ovocné knedlíky (pohánkové)

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316