FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Recepty / Hlavné jedlá / Tekvicový krém s klobáskou

Tekvicový krém s klobáskou

24/09/2015 by Martina Leave a Comment

Ďalšia fantastická dvojica – tekvica a pikantná klobáska. Naozaj jednoduchá krémová polievočka s cibuľkovo-cesnakovým základom a štipkou škorice. Práve s pikantnou klobáskou ide úplne brutálne. Ešteže na tom Slovensku máme práve takéto veci kvalitné a bezkonkurenčne chutné :).

IMG_0390

Ingrediencie: (asi 4 porcie)

  • 2 stredne veľké cibule (kľudne aj kombinácia bielej, červenej a mladej)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 750g očistenej tekvice (hokkaido/maslová/na pečenie)
  • 750ml vody alebo vývaru
  • soľ, korenie podľa chuti
  • štipka škorice
  • čili – v prípade, že podávate bez štipľavých klobások
  • 4 kvalitné pikantné klobásky (cca 100g na porciu)

Postup:

  1. Cibuľku s cesnakom si nakrájame a opekáme na olivovom oleji asi 3minútky.
  2. Pridáme nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou.
  3. Dusíme asi 15minút – do zmäknutia tekvice.
  4. Rozmixujeme pomocou ponorného mixéra alebo blendera.
  5. Dochutíme soľou, korením a škoricou.
  6. Opečieme klobásky a podávame :). Ja som si k nej dala aj kúsok ľanového chlebíka
  7. Dobrú chuť.

IMG_0399

Print
Tekvicový krém s klobáskou

Tekvicový krém s klobáskou

Ingredients

  • 2 stredne veľké cibule (kľudne aj kombinácia bielej, červenej a mladej)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 750g očistenej tekvice (hokkaido/maslová/na pečenie)
  • 750ml vody alebo vývaru
  • soľ, korenie podľa chuti
  • štipka soli
  • čili - v prípade, že podávate bez štipľavých klobások
  • 4 kvalitné pikantné klobásky (cca 100g na porciu)

Instructions

  1. Cibuľku s cesnakom si nakrájame a opekáme na olivovom oleji asi 3minútky.
  2. Pridáme nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme a podlejeme vodou.
  3. Dusíme asi 15minút - do zmäknutia tekvice.
  4. Rozmixujeme pomocou ponorného mixéra alebo blendera.
  5. Dochutíme soľou, korením a škoricou.
  6. Opečieme klobásky a podávame :). Ja som si k nej dala aj kúsok ľanového chlebíka
  7. Dobrú chuť.
5.0

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Hlavné jedlá, Polievky, Recepty Tagged With: GF, LF, Paleo

« Jesenné tekvicové ragú a chrumkavé kuracie kúsky
Krémové tekvicové koláčiky s vlašskými orechami a javorovým sirupom »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Banánové kocky

Copyright © 2019 · Tasteful theme by Restored 316