FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Tvarohový koláčik s makovou penou

Tvarohový koláčik s makovou penou

17/10/2017 by Martina Leave a Comment

Veľmi sa teším, že aj napriek tomu, že v poslednej dobe nemám na blog toľko času ako by som chcela, Vás stále pribúda..
Veľmi Vám za to ďakujem.
A aby sme to trošku spolu oslávili, pripravila som pre Vás recept na ozaj slovenský dezert. Tento týždeň ma čaká škola varenia, varenie v Miele centre a veeeeľa mandlove koláčikov putuje vo štvrtok do Brna. Tak mi držte palce nech to zvládnem a ja sa pokúsim pre Vás tvoriť receptíky častejšie.

Ingrediencie: (na 2tortičky)

  • 250g tradičného tvarohu (zvyknem kupovať gaderský)
  • 2 vajíčka
  • 30g medu
  • štipka vanilky a citrónovej kôry
    —
  • 50g mletého maku (použila som biely Mak z Jarnej)
  • 75g vody
  • 50g tradičného masla (kupujem v BIOmeat)
  • 30g medu (my máme medík z Adoptuj úľ)
  • štipka škorice
    —
  • hrsť orechov
  • 1 lyžica mletého maku
  • štipka soli
  • 2lyžičky medu

Postup:

  1. Tvaroh s vajíčkami a medom rozmixujeme na hladký krém. Vylejeme do 2 zapekacích misiek a pečieme 25minút na 150°C. 
  2. Medzitým si uvaríme mak vo vode na hustý “puding”. Maslo vymiešame s medom a pridáme vychladnutý makový krém.
  3. Necháme zatuhnúť a vychladiť.
  4. Orechy nasekáme a zmiešame s medom, makom a soľou.
  5. Tortičky necháme vychladnúť a môžeme podávať.


Prajem Vám krásne slnečný jesenný týždeň.

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Blog, Recepty, Sladké potešenia

« Zemiakové gnocchi s petržlenovým pestom a kešu parmezánom
Tekvicové “ravioli” so šalviovým maslom »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Sviečková krémová polievka

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316