FoodLover

prinášame pôžitok zo zdravého jedla

  • Blog
    • Recepty
      • Homemade
      • Raňajky
      • Šaláty
      • Polievky
      • Hlavné jedlá
      • Sladké potešenia
      • Slané pochúťky
    • Články
      • Zo života
      • Zdravá výzva
        • Jedálniček
        • Blog
        • Pravidlá pre rok 2016
        • O Whole30
  • Čo robím
    • Kurzy varenia
    • Catering
    • Produkty mandlove
  • O mne
    • Kto som
    • Príbeh
  • Kontakt
You are here: Home / Blog / Zemiakové gnocchi s petržlenovým pestom a kešu parmezánom

Zemiakové gnocchi s petržlenovým pestom a kešu parmezánom

05/10/2017 by Martina Leave a Comment

Taliansku kuchyňu milujem. Jedlá z tejto kuchyne vždy patrili medzi moje najobľúbenejšie. Väčšinou sa snažím použiť namiesto cestovín či gnocchov zeleninu, ale tak občas siahnem aj po klasike :).
Bazalkové pesto asi všetci poznáme. Keďže už tu máme jeseň, a s dostupnosťou byliniek to už nebude také jednoduché, siahla som po petržlenovej vňati. Tú je možné dostať asi vždy :).
A ak si chcete pripraviť ešte čosi nezvyčajné, skúste si namiesto normálneho parmezánu pripraviť “syr” z kešu :).
Tento recept sme si pripravovali aj v škole varenia v Poluse, kde sme toto jedlo doplnili o morského vlka. Ďalší kurz sa bude konať už 18.10.2017 :) Tak ak máte chuť sa pridať a pripraviť si s nami tekvicové recepty, prihláste sa tu.
Prajem Vám dobrú chuť :)
Ingrediencie a postup:
  • 400g varených zemiakov
  • 200g hladkej špaldovej alebo pohánkovej múky
  • 1 vajíčko
Zemiaky popučíme vidličkou alebo pomocou food processora, pridáme vajíčko a múku. Spracujeme na hladké cesto. Z cesta tvarujeme gnocchi a varíme vo vode cca 5minut.
  • zväzok petržlenovej vňate
  • 1/2 strúčiku cesnaku
  • 1dcl olivového oleja soľ a korenie podľa chuti
Pomocou mlynčeka rozmixujeme ingrediencie na pesto. Dochutíme.
  • 50g kešu
  • 1/4 lyž sušeného cesnaku
  • 1/2 lyž soli
  • 1 lyžica lahôdkového droždia
  • a ak chcete slaninku, tak aj tú :)
Kešu pomelieme opäť v nerezovej miske a dochutíme.
Uvarené gnocchi premiešame s pestom a posypeme “parmezánom”. Kešu parmezán je skvelá bezlaktózová verzia klasického talianskeho syra
Tento receptík som pripravila v spolupráci so značkou Catler.

Share this:

  • Facebook
  • Pinterest

Related

Filed Under: Blog, Hlavné jedlá, Recepty

« Králik, hokkaido a slivková omáčka
Tvarohový koláčik s makovou penou »

Leave a Reply Cancel reply

You must be logged in to post a comment.

  • Facebook
  • Flickr
  • Instagram
  • Pinterest

Kto som

Sleduj ma na FB

Sleduj ma na FB

Ochutnaj mandlove

Najnovšie

Plnené papriky syrom feta v krémovej paradajkovej omáčke

Kontakt

Ochutnaj

Čokoládové fondue

Copyright © 2021 · Tasteful theme by Restored 316